ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νοσοκομείο Βόλου: Ελάχιστη συμμετοχή στη σημερινή διαμαρτυρία των υγειονομικών για τις ελλείψεις

104168488 2682584191987834 8773926622228755770 n

Μόνο με τη συμμετοχή του προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών Παύλου Μαλινδρέτου και του ταμία του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, έγινε η κινητοποίηση των υγειονομικών στο Νοσοκομείο του Βόλου στο πλαίσιο πανελλαδικής κινητοποίησης των υγειονομικών με αίτημα να καλυφθούν τα κενά σε ιατρικό και άλλο προσωπικό. 

KEN 728X100

Σημειώνεται ότι στο Νοσοκομείο του Βόλου ήλθε νοσηλευτικό προσωπικό αλλά όχι ιατρικό. Ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΜ ανέφερε  ότι είναι σε επαφή με τον διοικητή της 5ης ΥΠΕ, ώστε έστω και με μπλοκάκια, αν και ο ίδιος διαφωνεί συνδικαλιστικά, να πάνε κάποιοι γιατροί να βοηθήσουν, για να βγουν χωρίς πρόβλημα τα προγράμματα των εφημεριών το καλοκαίρι και να εξυπηρετηθούν οι ασθενείς.

Ο κ. Μαλινδρέτος τόνισε ότι το υπουργείο Υγείας πρέπει να συντονιστεί, να βγει τα κονδύλια για να προσληφθούν γιατροί, έστω και για μικρό χρονικό διάστημα. Τα κενά των γιατρών στο Νοσοκομείο Βόλου είναι 75, από τις 160 θέσεις συνολικά.

Επιπλέον επισήμανε ότι η ανύπαρκτη συμμετοχή των γιατρών στην κινητοποίηση σημαίνει ότι ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους συνδικαλιστές γιατί πολλοί είναι αυτοί που τον χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι για να ανελιχθούν επαγγελματικά. Τέλος ο ταμίας του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Δημήτρης Τσιρώνης, δήλωσε τη συμπαράστασή του στην κινητοποίηση των υγειονομικών και στον αγώνα που δίνουν για την αναβάθμιση της υγείας.

error: Content is protected !!