Τι απαντά ο Σαχαρίδης σε Αγοραστό και Κολυνδρίνη

thenewspaper saxaridis agorastos kolyndrini
milonas 728x90 1
728x110 1

Απάντηση στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού και της Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κολυνδρίνη, για το θέμα της αέριας ρύπανσης που άνοιξε μετά και τα αποτελέσματα της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έδωσε ο Γιώργος Σαχαρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΣΤΡΑ. Ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και εκ των δύο βασικών συντελεστών της σχετικής μελέτης τόνισε πως δεν μπορεί να δεχθεί πως η ατμόσφαιρα στον Βόλο είναι καθαρή, ενώ για την εγκυρότητα των μετρήσεων απαντά πως η ομάδα του διαθέτει 12 μετρητές αντί ενός της Περιφέρειας.

Αναλυτικά:

Για τις μετρήσεις της περιφέρειας που συνήθως λέει πως η ατμόσφαιρα στον Βόλο είναι καθαρή: «Η επιστημονική μου ηθική δεν μου επιτρέπει να μπω σε διαδικασία αντιπαράθεσης με άλλους φορείς. Η μία μέτρηση δεν αναιρεί την άλλη. Υπάρχουν και μέρες που η ατμόσφαιρα είναι καθαρή. Μάλιστα, τον Απρίλιο, τον Μάιο και τον Ιούνιο οι μετρήσεις έδειξαν ότι υπήρχε καθαρή ατμόσφαιρα. Εμείς διαθέτουμε 12 μετρητές στο δίκτυό μας, δεν έχουμε έναν».

Για την τοποθέτηση της κ. Κολυνδρίνη ότι ως Περιφέρεια δεν μπορεί να λάβει υπόψη της μετρήσεις από μετρητές που δεν καλύπτουν προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος: «Ο νόμος δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια να χρησιμοποιήσει τις μετρήσεις μας συνεπικουρικά με τις δικές τους μετρήσεις»

Για την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας ότι ο Βόλος δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα αέριας ρύπανσης: «Δε νομίζω ότι από την Περιφέρεια υπάρχει τέτοια τοποθέτηση. Ίσως ότι κάποιες μέρες δεν υπάρχει πρόβλημα αέριας ρύπανσης αλλά ότι δεν υπάρχει γενικότερα πρόβλημα, αυτό δεν μπορούμε να το πούμε»

Για τις πηγές της αέριας ρύπανσης: «Σ’ αυτό θα απαντήσουμε σε επόμενη φάση της έρευνας. Ακόμη δεν γνωρίζουμε όμως είναι στο πρόγραμμα να έχουμε τα αποτελέσματα της μελέτης και της έρευνας και να απαντήσουμε σ’ αυτά τα ερωτήματα»

error: Content is protected !!