ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Remax Δομή: Πόσο αξίζει το ακίνητό μου;


Σ’ αυτό το καίριο ερώτημα , που απασχολεί όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων παγκοσμίως , η απάντηση είναι μία και μοναδική: ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ!
Στις προηγμένες οικονομικά χώρες, όπου υπάρχει ενιαίο σύστημα διαχείρισης και διάθεσης ακινήτων, ο κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την αξία του, με σχετικά καλή ακρίβεια. Στη χώρα μας όμως, οι αντικειμενικές αξίες που καθορίζονται από αναρμόδιους κρατικούς υπαλλήλους, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, είτε η αγορά κινείται ανοδικά είτε καθοδικά και έχουν καθαρά φοροεισπρακτικό χαρακτήρα. Οι εμπορικές αξίες είναι οι πραγματικές.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την αξία του ακινήτου, με την τοποθεσία να είναι ο σημαντικότερος. Φυσικά, το είδος σε συνδυασμό με την παλαιότητα, η γειτονιά με τις κατάλληλες παροχές, η κατάσταση, η διαρρύθμιση και ο προσανατολισμός για τα αστικά και επαγγελματικά ακίνητα παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της αξίας. Για τις εξοχικές κατοικίες επίσης, το οδικό δίκτυο που εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση, η ύπαρξη αεροδρομίου και η θέα σε θάλασσα ή βουνό είναι στοιχεία που αναζητούν οι περισσότεροι αγοραστές.
Ποιος γνωρίζει την τελική αξία του ακινήτου;

KEN 4

ΜΟΝΟ Ο ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΗΣ ΤΟΥ. Ποιος όμως μπορεί να εκτιμήσει, να προωθήσει, να διαχειριστεί και να μεσολαβήσει σωστά για να πουληθεί κάποιο ακίνητο; Σίγουρα όχι κάποιος οδηγός ταξί, ούτε λογιστής , ούτε ιδιοκτήτης περιπτέρου, ούτε ασφαλιστής , ούτε μηχανικός. Μόνο ένας σωστά καταρτισμένος και διαρκώς ενημερωμένος σύμβουλος ακινήτων μπορεί να ενεργήσει για όλα τα προηγούμενα αλλά και να προβλέψει – προτείνει την τελική τιμή.

Απόστολος Τσικουρόπουλος
Σύμβουλος επένδυσης ακινήτων
Team leader της ομάδας Τσικουρόπουλος-Φατσή
Remax Δομή

error: Content is protected !!