Κολυνδρίνη: Θα κατασκευαστεί γυάλινος πύργος στην κορυφή του χιονοδρομικού κέντρου Πηλίου

thenewspaper kolyndrini xionodromiko
milonas 728x90 1
728x110 2

Στην αποκάλυψη να ενταχθεί στη μελέτη αντικατάστασης όλων των υποδομών του χιονοδρομικού κέντρου στα Χάνια Πηλίου, κατασκευή γυάλινου κτιρίου με τη θέα που προσφέρει η τοποθεσία, προχώρησε η Δωροθέα Κολυνδρίνη, φιλοξενούμενη στο Marconi 96,1.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας δήλωσε πως έχει προβλεφθεί αυτό το κτίριο να κατασκευαστεί στο πλάτωμα του πέμπτου τελεφερίκ, ένα κτίριο που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από κάθε πολίτη που θα θέλει να απολαύσει τον καφέ του έχοντας στο «πιάτο» του όλη τη θέα που προσφέρει το ψηλότερο σημείο του Πηλίου.

Αναλυτικά η σχετική δήλωση της κ. Κολυνδρίνη:

«Σε αυτή την μελέτη που ανακοινώθηκε πριν λίγες ημέρες ότι υλοποιείται και αφορά την αντικατάσταση όλων των υποδομών στο Χιονοδρομικό Κέντρο, έχει προβλεφθεί η δημιουργία στο συγκεκριμένο πλάτωμα, που βρίσκεται στο πέμπτο, τελευταίο, τελεφερίκ, να κατασκευαστεί ένα γυάλινο κτίριο, ένας γυάλινος πύργος να το πούμε έτσι, καφέ, στο οποίο θα μπορεί ο κάθε πολίτης, ορειβάτης να απολαμβάνει την απίστευτη θέα που προσφέρει το σημείο…»

Αναλύοντας περισσότερο το όραμά της για τη συγκεκριμένη κατασκευή, η κ. Κολυνδρίνη σημείωσε: «Έχει διερευνηθεί το ζήτημα της νομιμότητας και υπάρχει ευκαιρία στο να το κάνουμε, γι’ αυτό και το ανακοινώνω. Είναι ένας χώρος που ανήκει στον Ορειβατικό και σε συνεννόηση μαζί του θα μας εκχωρήσει τον χώρο αυτό προς χρήση. Οι μελετητές λοιπόν πρόκειται να συμπεριλάβουν στην μελέτη του Χιονδρομικού την κατασκευή και την τοποθέτηση ενός γυάλινου κτιρίου στον συγκεκριμένο χώρο που να συνάδει με την μορφολογία και την αρχιτεκτονική του Πηλίου σαφέστατα…

Γυάλινο πύργο τον ονομάζω γιατί έτσι τον έχω οραματιστεί όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία της μελέτης και έτσι το περιέγραψα και στους μελετητές όταν τους πήγαμε στον συγκεκριμένο χώρο. Ο οποίος γυάλινος πύργος μπορεί να λειτουργεί και το καλοκαίρι. Βάσει της μελέτης που έχει ξεκινήσει, οι μελετητές μας δίνουν ένα κόστος μεγέθους περίπου στα 15 εκατ. ευρώ. Θα αλλάξει ολόκληρο το Χιονοδρομικό, ότι υπάρχει θα αλλαχθεί…».

error: Content is protected !!