Λαϊκή συνέλευση για φωτιά στην ΑΓΕΤ: Να γίνει άμεση μέτρηση διοξινών

104431715 731576634050991 8763333869967148963 n
stergiou
fotou
728x110 3

Ερωτήματα για τη χθεσινή πυρκαγιά στο εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στην Αγριά θέτουν τα μέλη της Λαϊκής Συνέλευσης κατά της καύσης σκουπιδιών, αλλά και ζητούν παράλληλα άμεση μέτρηση διοξινών.

728X100

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

“Χθες το απόγευμα ξέσπασε φωτιά στο εργοστάσιο της τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-Lafarge στον Βόλο. Η εστία της φωτιάς, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, εντοπίζεται σε ιμάντες δίπλα στην αποθήκη όπου υπάρχουν χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών κυρίως από την Ιταλία.
Το περιστατικό και η όλη εγκατάσταση της ΑΓΕΤ βρίσκεται σε απόσταση μόλις 150 m από τα σπίτια της περιοχής Αστέρια, ενώ το τοξικό νέφος όπως αποδεικνύουν οι φωτογραφίες οδηγήθηκε στην πόλη του Βόλου.
Η μυρωδιά καμένου πλαστικού ήταν διάχυτη σε όλη την πόλη.

Ρωτάμε την Εταιρεία, την Πυροσβεστική, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κάθε αρμόδιο:
1) Ήταν ή όχι η εστία της φωτιάς δίπλα στην αποθήκη των σκουπιδιών;
2) Τι θα γινόταν αν η φωτιά επεκτεινόταν σε αυτήν την αποθήκη, που όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες είναι δίπλα;
3) Θα γίνει άμεση μέτρηση διοξινών, όπως έγινε σε ανάλογη φωτιά στον Ασπρόπυργο και μετρήθηκαν υψηλές περιεκτικότητες σε διοξίνες και φουράνια ή θα κουκουλωθεί το όλο γεγονός, όπως επιμελώς το έκαναν πολλά ΜΜΕ;

Ευχαριστούμε το Press Project και την Εφημερίδα των Συντακτών για την άμεση ανάδειξη του θέματος, την ίδια ώρα που κάποια τοπικά μέσα φρόντισαν μέσα σε λίγες ώρες να καταχωνιάσουν την είδηση.

Τι θα ισχυριστεί τώρα ο κύριος Αγοραστός και η Περιφέρεια Θεσσαλίας;
Καταδεικνύουμε επίσης το γεγονός ότι ο ένας και μοναδικός μετρητής αέριας ρύπανσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έχει τοποθετηθεί μέσα στον Βόλο δεν έδειξε υπέρβαση σε PM10 και PM2.5. Δηλαδή σύμφωνα με την Περιφέρεια δεν υπήρξε ρύπανση χθες το απόγευμα. Κάτι που όλοι είδαμε και το ίδιο το εργοστάσιο παραδέχθηκε.

Δεν τους πιστεύουμε, δεν τους εμπιστευόμαστε. Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε.”

error: Content is protected !!