ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαχαρίδης: Μελέτες άλλων επιστημόνων δείχνουν οτι η ΑΓΕΤ πρέπει να καίει περισσότερο RDF παρά πετ κοκ

Στιγμιότυπο 2020 06 19 8.33.52 πμ
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πετ κοκ και RDF χρησιμοποιεί σήμερα ως καύσιμη ύλη το εργοστάσιο της ΑΓΕΤ στον Βόλο σε αναλογία 75% – 25%, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη μεσημβρινή εκπομπή του Δ. Μαρέδη στον Astra ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Σαχαρίδης.

KEN 1

Αναφερόμενος στην δημιουργία εργοστασίου παραγωγής SRF από τον Δήμο Βόλου και στην καύση RDF ο κ. Σαχαρίδης σημείωσε:

«Επιστημονικά κρίνοντας, όλα εξαρτώνται από την εφαρμοφή τους. Τα σκουπίδια είναι πρόβλημα που πρέπει να λυθεί. Με τις λίγες επιστημονικές μου γνώσεις θα πω οτι ένα τέτοιο εργοστάσιο είναι μία λύση. Αν αυτό πρέπει να γίνει στον Βόλο, δε μπορώ να το κρίνω εγώ. Δεν ξέρω με ποιες συνθήκες θα παράγεται το προϊόν. Η ΑΓΕΤ φέρνει τέτοια προϊόντα από το εξωτερικό, δεν ξέρω αν είναι πιο ποιοτικά ή πιο καλά για το περιβάλλον. Δεν έχω όλες τις απαντήσεις για να τοποθετηθώ με ακρίβεια.

Ερωτώμενος για την καύση RDF από την ΑΓΕΤ ο κ. Σαχαρίδης σημείωσε:

«Το ποιό εναλλακτικό καύσιμο θα χρησιμοποιήσει η ΑΓΕΤ, το αποφασίζει εκείνη. Οι δικές μας προτάσεις έχουν να κάνουν με την παραγωγική διαδικασία. Υπάρχουν μελέτες άλλων συναδέλφων, πιο ειδικών στην καύση, που προτείνουν αύξηση της καύσης RDF και μείωση της καύσης πετ κοκ, διότι οι μελέτες δείχνουν οτι το πετ κοκ ειναι χειρότερο για το περιβάλλον. Και σήμερα η ΑΓΕΤ καίει 75-25, οπότε υπάρχουν μελέτες που δείχνουν οτι πρέπει να είναι ανάποδη η αναλογία, άρα να αυξήσει την χρήση RDF η ΑΓΕΤ».

error: Content is protected !!