Χαυτούρας: Όχι στην πολιτική εκμετάλλευση της ρύπανσης στον Βόλο

xaftouras
milonas 728x90 1
728x110 2

Την άποψή του τόσο για την αέρια ρύπανση στον Βόλο αλλά και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να κατασκευάσει εργοστάσιο παραγωγής SRF, κατέθεσε, μέσω ανάρτησής του στο FB, o π. δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΑΛ, Νίκος Χαυτούρας. «Η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι απαραβίαστη στις πραγματικά αναπτυγμένες χώρες , όπου δεν παραβιάζονται οι κανόνες λειτουργίας τέτοιων μονάδων! Εδώ, όμως, είμαστε Ουγκάντα! Αναπτυγμένη χώρα μόνο στα χαρτιά!» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χαυτούρας.

Αναλυτικά η τοποθέτησή του:

Η ρύπανση του περιβάλλοντος είναι πολυπαραγοντική! Πετρελαιοκίνηση, υπέρμετρη καύση στα τζάκια, ρύπανση από τα εργοστάσια, υπερχλωρίωση, ρύπανση από τα φυτοφάρμακα και πολλά άλλα αίτια!

Η πόλη μας δεν έχει άλλα περιθώρια!

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καύση σκουπιδιών ως εναλλακτικό καύσιμο είναι ξεκάθαρη!

Η εφαρμογή της νομοθεσίας είναι απαραβίαστη στις πραγματικά αναπτυγμένες χώρες , όπου δεν παραβιάζονται οι κανόνες λειτουργίας τέτοιων μονάδων! Εδώ, όμως, είμαστε Ουγκάντα! Αναπτυγμένη χώρα μόνο στα χαρτιά!

Αυτό με κάνει να είμαι πολύ επιφυλακτικός για την λειτουργία ενός εργοστασίου σκουπιδιών! Γι’  αυτό τον λόγο και μόνο ψήφισα όχι για την κατασκευή εργοστασίου καύσης σκουπιδιών όταν ήμουν δημοτικός σύμβουλος!

Πρέπει όμως να δηλώσω όμως ότι είμαι αντίθετος στην πολύπλευρη,  κομματική εκμετάλλευση του προβλήματος της ρύπανσης!

Πρέπει να σταματήσουμε να ψάχνουμε πολιτικό ρόλο επαναστάτη στην σκηνή!

Τρανταχτό παράδειγμα, όταν υπέγραψε ο πρώην υπουργός για αύξηση καύσης σκουπιδιών, οι κυβερνητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν χάσει τον επαναστατικό τους ρόλο και δήλωναν απλώς ότι διαφωνούν!

Οι πολιτικοί που τιμούν την ψήφο των πολιτών, εκφράζουν την αντίθεσή τους με γενναίες πράξεις. Ανεξαρτητοποιούνται ακόμη αν χρηστά, όταν πρόκειται για ένα ζωτικής σημασίας πρόβλημα όπως είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος!

Δεν εκδηλώνουν τις προθέσεις τους με λόγια, οι πράξεις μετράνε!

Τώρα τελευταία οι βουλευτές μας που δεν είναι στην Κυβέρνηση, άλλαξαν στάση και πήραν πάλι τον ρόλο του επαναστάτη!

Το ίδιο έκαναν και στην υγεία, πριν είχαν ξεχάσει την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, αλλά και την υποστελέχωση!

Η διγλωσσία λοιπόν προκαλεί την κοινωνία!

error: Content is protected !!