ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιάννα Αγγελοπούλου από το Βελεστίνο: «Αξίες που πρέπει να περάσουμε στις νέες γενιές»

gianna velestino 12 1

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε το Βελεστίνο για μία από τις πρώτες επισκέψεις της ως Προέδρου του «Ελλάδα 2021», μετά την πανδημία, ανέφερε η κ. Αγγελοπούλου κατά την παρουσία της στο Δημαρχείο της πόλης, σήμερα το μεσημέρι. Η κ. Αγγελοπούλου εξήγησε πως στόχος της επιτροπής εκτός της στήριξης καινοτόμων ιδεών είναι και η ανάδειξη ιστορικών γεγονότων που συνδέονται με την επανάσταση του 1821, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από αυτή. Ο Ρήγας Φεραίος είναι ένα πρόσωπο που συνέβαλε καθοριστικά στην αφύπνιση του κόσμου εντός κι εκτός Ελλάδας και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο.

KEN 728X100

Αναλυτικά οι πρώτες δηλώσεις της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου κατά την επίσκεψή της στο Βελεστίνο:

Μετά τους χαιρετισμούς σε όλα τα παρευρισκόμενα θεσμικά πρόσωπα η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε: «Το πέρασμά μου από την τοπική αυτοδιοίκηση, ως δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων, μ’ έκανε να συνειδητοποιήσω πόσες σημαντικές αποφάσεις ξεκινάνε από την τοπική αυτοδιοίκηση, την Νομαρχία τότε και τώρα από την Περιφέρεια.

Η παρουσία όλων των παρευρισκομένων δείχνει ότι υπάρχει έμπρακτο ενδιαφέρον για την περιοχή, όχι μόνο γιατί είναι ένα ωραίο μέρος κι όχι μόνο γιατί είναι ένα ιστορικό μέρος, ένα συγκινητικό μέρος. Ρήγας Φεραίος, οι αρχαίες Φέρρες , Ρήγας Φεραίος ο εθνομάρτυρας και όχι μόνο, ήταν αυτός που ξεκίνησε τον ελληνικό διαφωτισμό.  Ο Θούριος βέβαια που άναψε τη σπίθα της επανάστασης, αφύπνισε συνειδήσεις πολύ πριν την επανάσταση του 1821, τιμώντας την ελευθερία.

Γιατί έχει σημασία που είμαστε όλοι εδώ; Γιατί μας έκανε μεγάλη εντύπωση καταρχάς η πρώτη σας πρόταση, της καινοτομίας και στη συνέχεια η επόμενη για την ιστορική τεκμηρίωση του Ρήγα, που είναι ένα όραμα της Δημοτικής Αρχής.

Γιατί ήρθαμε τόσο γρήγορα μετά την πανδημία; Γιατί όταν ξεκινήσαμε να προετοιμάσουμε του πώς θα πορευτεί αυτή η επιτροπή αποφασίσαμε να ρίξουμε φως και σε άλλα γεγονότα εκτός της επανάστασης του 1821 και τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από αυτή.

Βρισκόμαστε εδώ που απ’ όπου ο Ρήγας Φεραίος ξεσήκωσε τους λαούς γύρω από τα βαλκάνια.

Η επανάσταση τι αξία έχει για εμάς; Οι αξίες της επανάστασης, η γενναιότητα, ο ηρωισμός, η λεβεντιά, η αγάπη για την ελευθερία, η αγάπη για την πατρίδα… Όλες αυτές δεν είναι αξίες που πρέπει να περάσουμε και στις νέες γενιές;»

error: Content is protected !!