ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι δύο προτάσεις Νασίκα στη Γιάννα Αγγελοπούλου για το Βελεστίνο

gianna velestino 6 2

Τις δύο προτάσεις που κατατέθηκαν στην «ΕΛΛΑΔΑ 2021» περιέγραψε ο Δήμαρχος Βελεστίνου, κ. Νασίκας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου κατά την επίσκεψη της Προέδρου της Επιτροπής στην πόλη της Μαγνησίας. Η πρώτη πρόταση αφορά μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο με σκοπό την αυτονομία του Βελεστίνου σε ενεργειακές ανάγκες, ενώ η δεύτερη την ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης.

KEN 728X100

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Νασίκα κατά την υποδοχή της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου:

Ο κ. Νασίκας αφού καλωσόρισε την κ. Αγγελοπούλου δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για την πόλη μας και για τον Δήμο Ρήγα Φεραίου η επίσκεψή σας και παρουσία σας στον τόπο μας διότι είστε μία παρουσία διεθνούς εμβέλειας και αναγνώρισης. Με αφορμή τη σημερινή σας επίσκεψη στον Δήμο Ρήγα Φεραίου θα σας παρουσιάσουμε δύο καινοτόμες προτάσεις της Δημοτικής Αρχής που αποτελούν και το όραμά μας γι’ αυτή τη θητεία και είναι δύο προτάσεις που έχουν στηθεί με μεράκι και με αγάπη για τον τόπο που γέννησε τον εθνεργέτη.

Η πρώτη πρόταση αφορά σε ενεργειακές αναπτυξιακές δράσεις και συγκεκριμένα την υλοποίηση ενός προγράμματος ενεργειακής αυτονομίας του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Ένα πρόγραμμα σύμφωνα με το οποίο θα παράγεται ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και συγκεκριμένα από ένα πολύ μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο. Όταν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε αυτό το έργο να είμαστε όλοι βέβαιοι ότι θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και για το μέλλον του Ρήγα Φεραίου.

Η δεύτερη πρόταση που θα σας αναφέρουμε και θα σας καταθέσουμε αφορά την ανάδειξη της ιστορικότητας της πόλης του Βελεστίνου και του μέγιστου τέκνου της, του Ρήγα Βελεστινλή. Η υλοποίηση της δεύτερης πρότασής μας αφορά τη δημιουργία ενός ιστορικού κέντρου τεκμηρίωσης με την επωνυμία «Ρήγας Βελεστινλής». Μίας ιστορικής προσωπικότητας, της οποίας οι πολύπλευρες πτυχές της αποκαλύπτονται μέσα από τη διεξοδική μελέτη του έργου του. Όλοι γνωρίζουμε πως ο Ρήγας Φεραίος είναι μία μοναδική προσωπικότητα της νεοελληνικής ιστορίας και είναι διαφωτιστής, πολιτικός νους, στρατιωτικός νους, εθνεργέτης, μάρτυρας και πάνω απ’ όλα ο γνήσιος εκφραστής και οραματιστής μίας δημοκρατικής πολιτείας του βαλκανικού χώρου»

error: Content is protected !!