Συνεχίστηκαν στο Δαμάσι οι κοινές εθελοντικές δράσεις του δήμου Τυρνάβου με τους Προσκόπους του Αμπελώνα

t2 tyrnavos draseis
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Από τα λόγια στις πράξεις και στα έργα προχωρά η δημοτική αρχή Τυρνάβου σε συνεργασία με τους Προσκόπους του Αμπελώνα, με αφορμή την πρόσφατη συμφωνία για την πραγματοποίηση εθελοντικών δράσεων στις τοπικές κοινότητες του Δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό και με σύνθημα «καλλιεργούμε αλληλεγγύη», την Κυριακή 21 Ιουνίου εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, των προσκόπων του Αμπελώνα, του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου και πολλών εθελοντών της περιοχής προχώρησαν σε εργασίες καλλωπισμού στα κάγκελα της γέφυρας του Τιταρήσιου ποταμού, στην είσοδο του Δαμασίου, αποδεικνύοντας πως «η συλλογική προσπάθεια φέρνει αξιόλογα αποτελέσματα προς όφελος όλων».

Αναλυτικότερα στην αξιέπαινη αυτή προσπάθεια συμμετείχαν η δημοτική αρχή Τυρνάβου, με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Ιωάννη Κόκουρα, ενώ τον πλαισίωναν ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΗΤ κ. Γιώργος Παπαλέξης, η γ.γ. του Δήμου Τυρνάβου κ. Έλενα Ζαρόγιαννου και η σύμβουλος δημάρχου κ. Αμαλία Γκανάτσιου, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δαμασίου Γεώργιος Τσανάκας, οι πρόσκοποι του Αμπελώνα με επικεφαλής τον κ. Μιχάλη Πιτένη και τα μέλη του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δαμασίου, με τον πρόεδρο κ. Πέτρο Δημάκη.

Συνεχίστηκαν στο Δαμάσι οι κοινές εθελοντικές δράσεις του δήμου Τυρνάβου με τους Προσκόπους του Αμπελώνα

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας

Ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στην εθελοντική αυτή δράση και ιδιαίτερα τους Προσκόπους, οι δράσεις των οποίων θα συνεχιστούν και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα. Εξήρε δε την άψογη φιλοξενία των μελών του ΕΜΣ Δαμασίου «η οποία ήταν υποδειγματική» και κάλεσε τους δημότες του να ενισχύσουν το εθελοντικό κίνημα που δημιουργείται στο δήμο, με έμφαση στη συντήρηση και τον ευπρεπισμό χώρων σε όλα τα χωριά, τονίζοντας τα εξής:  Ο εθελοντισμός ως ιδέα, έχει ηθική αξία και οφείλουμε να τον καλλιεργήσουμε και να τον διαδώσουμε, κυρίως στα νέα παιδιά. Στο πλευρό τους, είμαι πεπεισμένος ότι θα ακολουθήσει σύσσωμη η κοινωνία. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί στην εκστρατεία του Δαμασίου συμμετείχαν πολλά παιδιά. Αυτά μας δείχνουν το μέλλον. Σαν δημοτική αρχή οφείλουμε να πείσουμε τους δημότες μας, που έχουν όλη την καλή διάθεση αλλά αναμένουν την σπίθα από μας και από τους δραστήριους φορείς που διαθέτουμε στον Τύρναβο, ότι «στις δύσκολες εποχές που διανύουμε, με τις ιδιαίτερα σκληρές οικονομικές και κοινωνικές καταστάσεις που βιώνουμε, η προσπάθεια προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, αποτελεί ίσως τον μοναδικό συνδετικό κρίκο της διατήρησης της κοινωνικής μας συνοχής. Χωρίς τη βοήθεια των εθελοντών, δεν είναι δυνατή η παροχή των επιθυμητών υπηρεσιών στην τοπική κοινωνία. Ιδιαίτερα η προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού αποτελεί για την δημοτική αρχή Τυρνάβου, σταθερό πεδίο δράσης. Συνεχίζουμε μαζί, να υπηρετούμε την πόλη και τα χωριά που τόσο αγαπάμε».

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!