Ανοιχτή επιστολή: «Δημοπρατήστε το Δίκτυο Αποχέτευσης στο Νότιο Πήλιο»

notio pilio
milonas 728x90 1
728x110 2

Κάλεσμα στους Βουλευτές, στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, στο ΤΕΕ, στον Ιατρικό Σύλλογο, στον Σύλλογο Ξενοδόχων και στον Σύλλογο Ενοικιαζόμενων Δωματείων του νομού να στρατευτούν στον κοινό σκοπό υπεύθυνα και χωρίς πρόσκαιρα μικροκομματικά συμφέροντα ώστε να πεισθεί η Δημοτική Αρχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας που έχει αναλάβει με προγραμματική σύμβαση να δημοπρατήσει το έργο “Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων, Επεξεργασίας Λυμάτων και Διάθεση Εκροής του Οικισμού Καλών Νερών Δ.Ε. Μηλεών του Δήμου Νοτίου Πηλίου”, απευθύνει όλη η Δημοτική ομάδα της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Απόλυτη και άμεση προτεραιότητα μας την περίοδο που εμείς ήμασταν Δημοτική Αρχή  ήταν η σύνταξη μελέτης και η αδειοδότησή της.

Τα καταφέραμε εν μέσω δυσμενών συνθηκών στα χρόνια των μνημονίων για την Ελλάδα και τον Δήμο (μειώσεις σε ποσοστό έως 60% των επιχορηγήσεων των Δήμων, κάπιταλ κοντρόλ) να συντάξουμε και να αδειοδοτήσουμε, την συγκεκριμένη μελέτη με ΑΠΟΛΥΤΑ  τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά γεωγραφικής  τοποθέτησης και όχι με μικροεξυπηρετήσεις “δικών μας ψηφοφόρων”.

Η νυν δημοτική αρχή μή θέλοντας να δυσαρεστήσει το  ελάχιστο εκλογικό ακροατήριο που αντιδρά σε ένα τέτοιο μεγάλο έργο πνοής για όλο το Νότιο Πήλιο, αλλά και για όλον τον Παγασητικό γενικότερα το αναβάλλει. Μάλιστα στην Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 στην συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Καλών Νερών και στο θέμα του Βιολογικού η Δημοτική Αρχή  απάντησε ότι ”εξετάζει άλλες λύσεις” που πρακτικά σημαίνει ακύρωσή του. Στο παρελθόν επικαλούνταν έλλειψη πόρων  για την πληρωμή της δαπάνης του μή επιλέξιμου ΦΠΑ πράγμα που  δεν μπορεί να πείσει ούτε τον ποιό δύσπιστο.

 Καθαρός Παγασητικός δεν γίνεται χωρίς την συμμετοχή όλων των παράκτιων Δήμων. Ο Δήμος Βόλου με ακτογραμμή από το Μαλακι έως και την Νέα Αγχίαλο, και ο Δήμος Αλμυρού από τα όρια του Δήμου Βόλου μέχρι και την έξοδο του Παγασητικού προς το Αιγαίο πέλαγος έχουν ήδη  θωρακίσει  από υγειονομική άποψη τον Παγασητικό κόλπο. Χωρίς καμία κάλυψη αυτή την στιγμή είναι το παραλιακό μέτωπο από Μαλάκι έως Τρίκερι, επηρεάζοντας όλον τον Παγασητικό.

Καλούμε αυτή την ύστατη ώρα, όλοι μαζί από κοινού να βοηθήσουμε ώστε να δημοπρατηθεί το παραπάνω έργο, να σταθούμε υπεύθυνα και μακριά  από πρόσκαιρες  μικροπολιτικές σκοπιμότητες, παραδίδοντας στα παιδιά μας και στον επαγγελματικό κόσμο της περιοχής αυτό που εμείς ονειρευτήκαμε, έναν καθαρό υδροφόρο ορίζονται και ένα καθαρό Παγασητικό, παρακαλούμε βοηθήστε την περιοχή μας.

error: Content is protected !!