Δείτε βίντεο: Στα «άκρα» η αντιπαράθεση Κόκκαλη με πρώην συνεργάτιδά του – Τι υποστηρίζουν οι δύο πλευρές

maxresdefault
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στις δικαστικές αίθουσες αναμένεται να λυθεί ο «Γόρδιος Δεσμός» της αντιπαράθεση που προκλήθηκε μεταξύ του βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλη Κόκκαλη και πρώην επιστημονικής συνεργάτιδάς του.

Μάλιστα η πρώην συνεργάτιδα του βουλευτή απέστειλε καταγγελία η οποία δημοσιεύθηκε στην «Εφημερίδα των Συντακτών» και κάνει λόγο για απόλυση ενώ ήταν έγκυος, κάτι που όμως δεν γνώριζε όταν έγινε η απόλυσή της.

Τόσο ο κ. Κόκκαλης όσο και ο δικηγόρος της πρώην συνεργάτιδας κ. Νίκος Ρουκλιώτης, μίλησαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του AstraTV και στο δημοσιογράφο Απόστολο Ράιδο.

Ο κ. Κόκκαλης έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση προς το πρόσωπό του και ανέφερε πως ενώ η απόλυση έγινε στις 9 Μαρτίου ο ίδιος έμαθε για την εγκυμοσύνη της υπαλλήλου στις 17 Ιουνίου, όταν είχε ήδη προσλάβει νέο συνεργάτη στη θέση της.

Παράλληλα εξέφρασε την αγανάκτησή του για τον τίτλο του δημοσιεύματος της καταγγελίας που άφηνε να εννοηθεί ότι ο λόγος της απόλυσης ήταν η εγκυμοσύνη κάτι που όπως δήλωσε ο βουλευτής και αναφέρεται και από την ίδια στην επιστολή δεν γνώριζε εκείνη τη στιγμή.

Τέλος ο κ. Κόκκαλης δήλωσε πως στο εξώδικο το οποίο θα καταθέσει τη Δευτέρα διαθέτει τρεις μαρτυρίες (μία από συγγενικό πρόσωπο της συνεργάτιδας) που δηλώνουν πως ενώ η σύμβαση που υπεγράφη ήταν αορίστου χρόνου, είχε συμφωνηθεί προφορικώς ότι θα έχει διάρκεια ορισμένου χρόνου.

Από τη μεριά του ο δικηγόρος της συνεργάτιδας κ. Νίκος Ρουκλιώτης υποστήριξε πως σύμφωνα με την εργατική νομοθεσία αυτή καλύπτεται ακόμη και στο ενδεχόμενο που δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος τη στιγμή της απόλυσης, ενώ πρόσθεσε πως σε περιπτώσεις μετακλητών υπαλλήλων οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου ισχύουν είτε μέχρι τη διάλυση της Βουλής ή όταν συντρέχει σοβαρός λόγος κάτι που δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση, όπως δήλωσε.

Παράλληλα υποστήριξε πως ο κ. Κόκκαλης γνώριζε νωρίτερα για την εγκυμοσύνη της συνεργάτιδάς του, αφού μετά την καταγγελία της σύμβασης από το βουλευτή στις 9 Μαρτίου, κοινοποιήθηκε στις 16 εξώδικο από τη συνεργάτιδα, στο οποίο αναφερόταν ζήτημα υγείας, χωρίς όμως να αναφέρεται ρητά η εγκυμοσύνη κατόπιν και συνεννόησης με τον γιατρό. Με τη σειρά το ο βουλευτής υποστήριξε πως ουδέποτε έλαβε τέτοιο έντυπο και πως έχει ζητήσει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να αποδειχθεί ότι δεν υπήρξε συνομιλία μαζί της.

Δείτε το βίντεο:

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το ιστορικό της υπόθεσης

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!