ΚΚΕ: Επικίνδυνα για το λαό του Βόλου τα ισραηλινά επιχειρηματικά σχέδια

κκε
milonas 728x90 1
728x110 2

Σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ στη Μαγνησία, τονίζει, αναφορικά με την επίσκεψη στον Βόλο του Ισραηλινού πρέσβη:

Η επίσκεψη του πρέσβη του Ισραήλ στον Βόλο εντάσσεται στην αναβάθμιση της «στρατηγικής συνεργασίας» με το κράτος – δολοφόνο του παλαιστινιακού λαού, που έχει μόνιμα «στραμμένη την κάννη» του σε λαούς στην Ανατ. Μεσόγειο και Μ. Ανατολή, ως πυλώνας των αμερικανονατοϊκών σχεδίων. Η περιοχή μας, βρίσκεται ήδη στον κυκλώνα των επικίνδυνων γεωπολιτικών παιχνιδιών των ιμπεριαλιστικών κέντρων, με την αμερικάνικη παρουσία στην 110 Π.Μ. στη Λάρισα και στο Στεφανοβίκειο. Εδώ μαζί με τους Αμερικάνους εκπαιδεύονται και Ισραηλινοί, καθώς κατά στυγνή ομολογία των ίδιων, τα εδάφη προσομοιάζουν με εκείνα στην Παλαιστίνη και τη Μέση Ανατολή. 

Η περιοδεία του πρέσβη πραγματοποιήθηκε σχεδόν αμέσως μετά από τη διήμερη επίσκεψη του πρωθυπουργού, στο Ισραήλ. Επιβεβαιώνεται ότι προωθούνται ταχύτατα διευθετήσεις υπό αμερικανοΝΑΤΟική ομπρέλα, με κερδισμένες τις αστικές τάξεις των δύο χωρών και χαμένους τους λαούς, που βιώνουν τις βαριές συνέπειες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. 

Οι συναντήσεις με την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, τον Δήμαρχο Βόλου και τον Μητροπολίτη Δημητριάδος έχουν στόχο, το συνειδητό «ξέπλυμα» του σχεδίου ΗΠΑ – Ισραήλ για το Παλαιστινιακό, με την επικίνδυνα συνεχιζόμενη προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στη Δυτική Όχθη και την προώθηση των οικονομικών και στρατιωτικών συμφερόντων των Αμερικανών, του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ στην περιοχή της Μαγνησίας. 

Ο λαός του Βόλου μπαίνει στο στόχαστρο των επικίνδυνων εξελίξεων από τα επενδυτικά και στρατιωτικά σχέδια του Ισραήλ, που προωθούνται στους «οικονομικούς πολυεπίπεδους παράγοντες», όπως χαρακτήρισε τον πλούτο της περιοχής μας η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας, μεταξύ των οποίων και το λιμάνι του Βόλου, για το οποίο υπήρξε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενδιαφέρον από ισραηλινούς επιχειρηματικούς ομίλους. Αποκαλύπτεται για ακόμα μια φορά ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη είναι βουτηγμένη στον ιδρώτα και το αίμα των λαών. Οι εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά κατέρρευσαν το μύθο ότι η Νατοϊκή «ομπρέλα» λειτουργεί προς όφελος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. 

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να δυναμώσει τον αγώνα ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση. Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

error: Content is protected !!