ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παρουσία Παυλόπουλου και Βορίδη η Γιορτή Μανιταριού Τρούφα στο Πήλιο

pilio giorti manitariou

Με λαμπρότητα θα εορταστεί φέτος στην Αργαλαστή η «5η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού Τρούφα» στο Πήλιο.

KEN 728X100

Τις φετινές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του ο τ. Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούνε στην Αργαλαστή 17-18-19 Ιουλίου 2020 στο πολυδύναμο πολιτιστικό κέντρο Αργαλαστής. Τα εγκαίνια των περιπτέρων με προϊόντα τρούφα και άλλα παραδοσιακά προϊόντα θα πραγματοποιήσει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κατάρων κ.κ. Μακάριο.

Οι εκδηλώσεις είναι υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο Φώτης Παρασκευαΐδης και τις 3 ημέρες θα μαγειρέψει εδέσματα με τρούφα για όλους τους παρευρισκόμενους. Ομιλίες για τη τρούφα από τον Δρ.Στέφανο Διαμαντή με τίτλο «Ελληνική τρούφα – Από το μηδέν στην εξαιρετική ποιότητα, τη μεταποίηση και τις εξαγωγές».Ομιλία με θέμα «Η μεταποιημένη τρούφα στην Ελληνική και ξένη αγορά» ,από την κ. Δάφνη Μπρανιώτη και τον κ. Τάσο Παπαφώτη της εταιρείας ΔΡΥΑΣ.Περιβαλλοντική εκπαίδευση με σκυλιά και ψάξιμο για μανιτάρια τρούφα. Επίσκεψη στα οικογενειακά οινοποιεία Αργαλαστής Μυλωνά – Πατιστή – Ρακή που θα είναι ανοιχτά όλο το τριήμερο.

Χορευτικά συγκροτήματα, χορωδίες θα λάβουν μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις.

Κάθε βράδυ θα υπάρχει μουσικό πρόγραμμα:

Παρασκευή 17 ΙουλίουΚατερίναΤοπάζη – ΖαχαρίαςΜέλλιος.

Σάββατο 18 ΙουλίουΓιάννηςΒασιλείου – Βίκυ Φωτοπούλου.

Κυριακή 19 ΙουλίουΕιρήνη Λεγάκη – ΓιάννηςΡωμαίος.

Καλλιτεχνική επιμέλεια – μπουζούκιΠασχάληςΤριανταφυλλίδης.

Θα υπάρχουν στην διάθεση και περίπτερα προς 100€ το ένα και ελεύθερος χώρος 3τ.μ. προς 50€ για το τριήμερο για όσους ενδιαφέρονται να εκθέσουν διαφημίσουν τα προϊόντα τους.Εάν σας ενδιαφέρει επικοινωνήστε με την κυρία Παπαθανασίου Τίνα στο τηλέφωνο 6995798252 κάθε εργάσιμη ημέρα από της 10 το πρωί έως την 13:00 το μεσημέρι μόνο.

error: Content is protected !!