Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή – Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο)

karamanli 3 780x405
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η λεωφόρος Καραμανλή, αποτελεί ένα από τα πολλά έργα «πνοής» που βρίσκονται υπό κατασκευή στη Λάρισα.

Το πρώτο σκέλος του έργου από το ΑΤΑ μέχρι την οδό Βόλου, όπου κατασκευάζονται τρεις κυκλικοί κόμβοι  αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2020, έως τα τέλη φθινοπώρου αναφέρει στο onlarissa.gr ο εντεταλμένος σύμβουλος υποδομών της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Στέλιος Δημότσιος.

Παράλληλα παρέθεσε το χρονοδιάγραμμα για την κατασκευή ολόκληρου του έργου που φτάνει από τον κόμβο της Νίκαιας έως τη Γυρτώνη:

  • Το κομμάτι από το 303 ΠΕΒ, έως τον κόμβο της Βιοκαρπέτ στο οποίο εκτελούνται και εκεί άλλοι τρεις κυκλικοί κόμβοι παραδίδεται στα τέλη του 2021. Οι δύο πρώτες εργολαβίες έχουν συνολικό προϋπολογισμό 20 εκατ. ευρώ.
  • Μέχρι το τέλος του 2020 θα είναι έτοιμη η μελέτη για το κομμάτι από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας μέχρι τον κόμβο της Βιοκαρπέτ. Περιλαμβάνει επίσης τρεις κυκλικούς κόμβους και σύμφωνα με τη μελέτη καθαιρείται ο κόμβος της Βιοκαρπέτ και γίνεται κυκλικός, γίνεται ένας ενδιάμεσος κόμβος και στον ανισόπεδο κόμβο της Νίκαιας κρατιέται η άνω διάβαση και γίνεται άλλος ένας κυκλικός. Το κομμάτι αυτό υλοποιείται από ανάδοχο.
  • Το κομμάτι από το ΑΤΑ μέχρι την οδό Καράγιωργα υλοποιείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και μέσα στο καλοκαίρι θα είναι έτοιμη η μελέτη.
  • Για το κομμάτι από την οδό Καράγιωργα έως τον κόμβο του Συκουρίου η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2020.
  • Το κομμάτι από τον κόμβο του Συκουρίου έως τη Γυρτώνη είναι αυτή τη στιγμή υπό δημοπράτηση.

Ο κ. Δημότσιος έκανε λόγο για ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο με δύο λωρίδες και service road (παράδρομο). «Τα έργα είναι εντός προγράμματος. Συνεχίζονται, αλλά μιλάμε για ένα δύσκολο έργο καθώς συνεχίζεται η κυκλοφορία, ενώ υπάρχουν και μετατοπίσεις δικτύου από ΔΕΥΑΛ, ΔΕΔΔΗΕ, ΟΤΕ και φυσικό αέριο. Δεν κινούμαστε με αργούς ρυθμούς, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα μαζί. Μας ενδιαφέρει να ολοκληρωθούν τα γρήγορα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα για τα απολαύσει ο κόσμος», κατέληξε.

Δείτε φωτογραφίες:

Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο) Λάρισα: Έως τα τέλη Φθινοπώρου θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο σκέλος της Λεωφόρου Καραμανλή - Όλο το χρονοδιάγραμμα του έργου (φωτο)

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης/ Φωτογραφίες: Ανδρέας Τσιβούλης

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!