«Απόβαση» Βαλκάνιων στο Πήλιο – Από ποιες χώρες προέρχονται οι νέοι τουρίστες

lefko ix me bagaziera
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μεγάλος αριθμός Βούλγαρων τουριστών έβαλαν τις βαλίτσες στα πορτ μπαγκάζ των αυτοκίνητων τους και ξεκίνησαν οδικώς για τις καλοκαιρινές διακοπές στην ηπειρωτική Μαγνησία.

KENT728X100 1

Αυτό μετά το άνοιγμα των συνόρων, στο πλαίσιο σταδιακής επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

«Το μεγαλύτερο ποσοστό της κίνησης προέρχεται από ανεξάρτητους ταξιδιώτες οι οποίοι στην πλειοψηφία τους προέρχονται από τη Βουλγαρία και δευτερευόντως από την Ρουμανία και την Σερβία.

Αυτό σημαίνει ανθρώπους που έχουν κάνει κράτηση μόνοι τους, χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου τουριστικού πρακτορείου. Οι Ρουμάνοι και οι Βούλγαροι είναι εξοικειωμένοι με την Ελλάδα λόγω της εγγύτητας, της κοντινής απόστασης. Οι Βούλγαροι μπορούν να επισκέπτονται τη χώρα ακόμη και τα Σαββατοκύριακα. Οι Ρουμάνοι, από την άλλη, έχουν αυξήσει τις διανυκτερεύσεις και οι διακοπές τους “αγγίζουν” τη μία εβδομάδα».

Η Βόρεια Ελλάδα ήταν τα τελευταία χρόνια ένας αγαπημένος προορισμός των Βαλκάνιων λαών, όμως πλέον και το Πήλιο μαζί με την υπόλοιπη ηπειρωτική Μαγνησία μπήκε στο “κάδρο” των επιλογών τους, σύμφωνα με όσα λέει στο TheNewspaper.gr ο αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας Κώστας Λεβέντης.

Οι Βαλκάνιοι τουρίστες αγαπούν την Ελλάδα

Το τελευταίο διάστημα γίνονται προσπάθειες, μέσω δημοσιευμάτων που προβάλλουν τις ομορφιές και την ασφάλεια της χώρας μας, ώστε οι Βαλκάνιοι να γνωρίζουν «πως η Ελλάδα είναι ασφαλής προορισμός. Τα μέτρα υπάρχουν και τηρούνται, ενώ η χώρα έχει επανέλθει στην κανονικότητα.

«Η νοοτροπία σε Ρουμανία, Σερβία και Βουλγαρία είναι πολύ κοντά στη δική μας στις διακοπές και στον τρόπο ζωής. Θέλουν ένα αξιοπρεπές κατάλυμα, συνήθως προτιμούν 3στερα και 4στερα ξενοδοχεία για τη διαμονή τους, αλλά οικονομικά για να απολαύσουν τις διακοπές τους. Είναι πιο εξωστρεφείς και πραγματοποιούν σημαντική δαπάνη στην εστίαση. Ξοδεύουν επίσης λεφτά στη διασκέδαση καθώς τους αρέσει η ελληνική μουσική», πρόσθεσε ο διευθυντής του γραφείου του ΕΟΤ.


error: Content is protected !!