Η «κατσίκα» του μακαριστού Χριστόδουλου

zarkadas hilias 455x250 1 1
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Γράφει ο Ηλίας Ζαρκάδας

KENT 2

Ο επί 25 έτη Μητροπολίτης Δημητριάδος Χριστόδουλος, όταν έγινε Αρχιεπίσκοπος είπε το πολύ γνωστό ανέκδοτο να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα που έμεινε χαραγμένο στην μνήμη μας για να χαρακτηρίζει αυτούς που εγώ ονομάζω σκατόψυχους και προκαλούν το κακό του άλλου χωρίς ιδιαίτερο λόγο. Μόνο από φθόνο. 

Το ανέκδοτο αυτό δεν το έβγαλε τυχαία ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος αλλά βγήκε από την εμπειρία του να ζει ανάμεσα στους Βολιώτες και είδε αυτό που βλέπω και εγώ καθημερινά. 

Κάποτε πρέπει να τελειώνει αυτό το παραμυθάκι με τους σκοταδιστές σκατόψυχους οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να μας γυρίσουν στον μεσαίωνα επειδή δεν νιώθουν αυτοί καλά στις άχρηστες ζωές τους. 

Όποιος δεν θέλει την χλωρίωση στο νερό των σταγιατών ή οπουδήποτε αλλού να κάτσει να διαβάσει ιστορία πως οι άνθρωποι πέθαναν σε νεαρή ηλικία από δυσεντερίες

Όποιος δεν θέλει να αλλάξουμε τις σωλήνες στην καραμπατζάκη γιατί είναι “δαπανηρό”, μπορούμε να περιμένουμε πότε θα σπάσουν γιατί το ποτάμι δίπλα είναι, θα τρέχουν εκεί μέσα και δεν έγινε και τίποτα.

Όσοι δεν θέλουν να πεθάνουν από την αέρια ρύπανση μπορούν να σταματήσουν να πηγαίνουν βόλτες με το αμαξάκι τους και το μηχανάκι τους και να μετακομίσουν σε ένα χωριό. 

Όσοι δεν θέλουν τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, μπορούν να αποσυνδεθούν από το ίντερνετ, να χαρίσουν το κινητό τους τηλέφωνο και να κρατήσουν ένα σταθερό τηλέφωνο στο σπίτι και αυτό όχι με ασύρματο αλλά με σταθερή συσκευή. 

Όσοι δεν θέλουν να βλέπουν την ΑΓΕΤ γιατί τους “μολύνει” προτείνω να μετακομίσουν στο τρίκερι όπου δεν θα τους μολύνει τίποτα και δεν θα μολύνουν και αυτοί εμάς με την παρουσία τους. 

Άμα δεν θέλετε να το καταλάβετε, ζούμε στον 21ο αιώνα που η τεχνολογία κάνει καλύτερες τις ζωές μας. Τις δικές μας ζωές γιατί εσείς οι σκατόψυχοι δεν έχετε δική σας ζωή γι αυτό και ασχολείστε συνέχεια με τους άλλους. 

Έχετε ανοίξει πόλεμο αλλά να ξέρετε ένα πράγμα… Ο Πόλεμος αρχίζει όταν θες. Αλλά δεν τελειώνει όταν θες!

Σας το υπογράφω εγώ προσωπικά, ο Ηλίας Ζαρκάδας, ότι δεν θα επιτρέψω να μας γυρίσετε στον Μεσαίωνα. 

Enough is Enough όπως λένε χωρίς σπαστά αγγλικά και λόουερ.

error: Content is protected !!