Πως σχολίασαν την υπόθεση Παππά ο Αλ. Μεϊκόπουλος και η Κ. Παπανάτσιου

π
stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Στην υπόθεση των αποκαλυπτικών συνομιλιών του τέως υπουργού Νίκου Παππά με τον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, οι οποίες ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων αναφέρθηκαν οι δύο βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου.

KENT728X100

Κατερίνα Παπανάτσιου: Ήταν μία φραστική αστοχία

«Ήταν ένας πολιτικός αντιπερισπασμός. Υπήρξε μία φραστική αστοχία. ο καθένας κρίνεται για τον τρόπο που επιλέγει να πολιτευθεί. Πήρε την ευθύνη επάνω του στην Πολιτική Γραμματεία. Με καλύπτει αυτή τη στιγμή. Δε θέλω να μπω στη διαδικασία διότι μιλάμε για προϊόν υποκλοπής και είναι ένοχος και όποιος αναπαράγει ένα προϊόν υποκλοπής. Δεν υπάρχει θέμα χρηματισμού ή σκανδάλου όπως αυτό της Novartis. Επέλεξε να το φέρει τώρα το θέμα η κυβέρνηση. Ο κ. Πλεύρης έκανε σχετικές ερωτήσεις που φαίνεται οτι είχαν γνώση του περιεχομένου. Ο κ. Παππάς θα κριθεί από τους ψηφοφόρους του. Δε νομίζω οτι δημιουργείται πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος: Ήταν μία ατυχής στιγμή

«Νομίζω οτι υπήρξε πολιτικό θάρρος εκ μέρους του κ. Παππά, να βγει και να πάρει την ευθύνη και να πει οτι όντως στον τρόπο με τον οποίον μίλησε υπήρχε το ενδεχόμενο να ήταν λάθος ο τρόπος που διαχειρίστηκε τη συνομιλία. Είναι τιμητικό για έναν υπουργό να το πει αυτό. Ο κ. Τσίπρας τόνισε οτι δεν φτάνει μόνο να έχουμε θεωρητικά το ηθικό πλεονέκτημα, αλλά τις αξίες μας πρέπει να τις κάνουμε πράξεις. Πρέπει τα λάθη μας να τα κοιτάζουμε και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Είναι λάθος για τα κόμματα να αφήσουμε να διαμορφώνεται η πολιτική ζωή βάσει εν΄ςο υπόκοσμου που με παραβατικούς τρόπους λειτουργεί κάνοντας κοπτοραπτική. Παράνομη είναι η ηχογράφηση που έκανε ο κ. Μιωνή. Έναν υπουργό τον προσεγγίζει πολύς κόσμος. Στη συνομιλία του ο κάθε υπουργός πρέπει να συμπεριφέρεται με τρόπο που να τιμά το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Ήταν μία ατυχής στιγμή η συνομιλία. Δεν φέρει κάποια άλλη κατηγορία. Ο κ. Παππάς ανέλαβε την ευθύνη των πράξεών του».

error: Content is protected !!