Κ. Λούλης: Δέχθηκα επίθεση από ΜΜΕ του πάτου – Επίθεση σε Παπαδημούλη, Πεταλωτή, Γαργάλα, Δραμητινού

loulis kostas1
banner
milonas 728x90 1

Απαντήσεις σε ανοιχτά ζητήματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την θέση που κατέχει στο Υπουργείο Τουρισμού και το πτυχίο του, τον διορισμό της συζύγου του και τα “φιλοχουντικά” του αισθήματα έδωσε ο Γ.Γ. Τουρισμού και γνωστός Βολιώτης βιομήχανος Κώστας Λούλης, μιλώντας στην εκπομπή “Κεντρική Ελλάδα Καλησπέρα” της TRT.

Η επίθεση για το πτυχίο

«Αν κατείχα τη θέση παράνομα, θα είχα καρατομηθεί μέσα σε λίγα λεπτά. Δεν υπάρχει κάτι παράνομο. Ορκίστηκα στις 2 Αυγούστου του 2019 με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. Ο νόμος αυτός δεν είχε προϋποθέσεις για τη θέση του Γενικού Γραμματέα. Πέντε ημέρες μετά την ορκωμοσία μου ψηφίστηκε νέος νόμος για το Επιτελικό Κράτος, που έβαζε προϋποθέσεις. Σε αυτόν τον νόμο υπάρχει στην παρ.10 οτι “οι γ.γ. που έχουν διοριστεί συνεχίζουν τη θητεία τους”. Για να δείτε ποιους ανθρώπους ψηφίζουμε και πόσο επιπόλαια φερόμαστε οι ψηφοφόροι. Υπάρχει και η άλλη όψη. Ποιες είναι οι εφημερίδες που δημιούργησαν τον θόρυβο και ποιοι έκαναν τις καταγγελίες. Από αυτό και μόνο παρηγοριέται κανείς. Οι εφημερίδες που ασχολήθηκαν μαζί μου είναι οι εφημερίδες του πάτου. Και στον Βόλο και στην Αθήνα. Κυκλοφοριακά του πάτου. Πιο κάτω δεν υπάρχει. Πρέπει κανείς να κοιτάξει το σημείο που ξύνει τη σκουριά του πάτου για να τις βρει. Να αναρωτιέται κανείς γιατί δεν ασχολήθηκε καμία σοβαρή εφημερίδα. Διότι οι σοβαρές εφημερίδες σέβονται τους αναγνώστες. Διότι πριν γράψουν κάτι, κάθονται και κοιτάζουν. Ποτέ εγώ δεν είπα κάτι ψευδές. Εγώ σπούδασα στην τεχνική σχολή κυλινδρομύλων Ελβετίας και είμαι περήφανος γι αυτό. Το γράφω στο βιογραφικό μου, στα βιβλία μου. Αν είχα διοριστεί μετά τις 7 Αυγούστου θα με είχαν παραιτήσει αμέσως. Και ο Μπιλ Γκέιτς που δεν έχει πτυχίο, είναι να μπει σε κατηγορία κλητήρα. Δικαίωμά του να πιστεύει κανείς οτι θέλει.

Πρώτος μου άσκησε κριτική ο κ. Παπαδημούλης. Ο οποίος είχε διαψεύσει οτι είχε αγοράσει 40 διαμερίσματα, αλλά έχει 38. Δε θέλω να του κάνω κριτική, αλλά θα του πω οτι με μεθοδικότητα ο ευρωβουλευτής προωθούσε το πρόγραμμα Εστία για τη στέγαση μεταναστών, μέσω του οποίου νοίκιασε τα διαμερίσματά του. Ήταν λάθος ο τρόπος που επένδυσε. Τα λέει ο Τσίπρας αυτά, όχι εγώ. Και βγαίνει ο Παπαδημούλης και κάνει κριτική σε μένα. Μετά την Παπαδημούπολη! Κι εσύ που είσαι εγγράμματος και με πτυχία, δε μπορείς να διαβάσεις ένα ΦΕΚ; Κι η βουλευτής επίσης που έκανε την ερώτηση, δεν έκατσε να διαβάσει; Και μετά ο κ. Πεταλωτής, πρώην υπουργός επί Γ. Παπανδρέου, ο οποίος εστιάζει στο ότι υπερασπίστηκα τον Εφραίμ. Εκείνος ήταν μάρτυρας κατηγορίας κι από την άλλη μεριά υπήρχα εγώ μάρτυρας υπερασπίσεως, που δεν έχω τα πτυχία του κ. Πεταλωτή. Και είπα τις δικές μου θέσεις.Και τελικά ποιος δικαιώθηκε; Εγώ ή εκείνος; Εγώ. Διότι αθωώθηκε ο κατηγορούμενος. Αντί να ντρέπεται…

Και κάτι πρώην γραφικοί δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης στον Βόλο, δεν τους ξέρω καν. Ούτε πόσο χρονών είναι δεν ξέρω. Στο γόνατο τα σημείωσαν και είπαν πράγματα που δεν είναι βάσιμα, ότι εγώ είμαι παράνομος. Ας κοιτάξει ο καθένας τη διαδρομή του. Αν φαλήρισα καμία επιχείρηση και άφησα απλήρωτους εργαζομένους και προμηθευτές. Τότε θα είμαι κατάπτιστος. Όπως και μία άλλη κυρία στο δημοτικό συμβούλιο που μας έλεγε κάτι ιστορίες για ένα ακίνητο του Νοσοκομείου Βόλου. Και σε ένα τέταρτο της έφερε ο κ. Μπέος το συμβόλαιο, που είχε την υπογραφεί του συζύγου της. Την είπα ψεύτρα και θα τη λέω. Μας δούλευε εκεί. Την καταλαβαίνω. Πήρα μόνος μου περισσότερες ψήφους από όσες πήραν μάζι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης μαζί! Δεν έκανα εγώ τη δική της διαδρομή ο καημένος… Εχώ κοιτάζω με τα κυάλια.»

Η υπόθεση διορισμού της συζύγου του

«Ο φθόνος είναι εμφανής και σε ανθρώπους που αναρωτιούνται πως πήρα τόσες ψήφους, τη στιγμή που εγώ δαπάνησα 180 ευρώ συνολικά, δεν τύπωσα ένα χαρτάκι και δεν έκανα ούτε μία ομιλία. Πολλοί το ζηλεύουν αυτό. Αυτοί πλήρωσαν πολλά χρήματα για να πάρουν το 10% των ψήφων μου. Αυτό τους δημιουργεί φθόνο, ζήλια.

Το ίδιο ισχύει και για ανθρώπους που κοιτάζουν την επαγγελματική μου διαδρομή. Ποιοι μου κουνάνε το δάχτυλό; Κάποιοι εκδότες που χρωστάνε 3.800.000; Είναι γραμμένοι στις μαύρες λίστες των οφειλετών. Για να χρωστάνε τόσα πρέπει να έχουν κάνει τζίρο πάνω από 10. Έχουν εκδώσει τιμολόγια ποτέ; Κάποιος θα τα ψάξει όλα αυτά. Και μου κουνάνε το δάχτυλο. Γιατί ο κόσμος τους κατατάσει στον πάτο; Δεν υπάρχει έντυπο που να είχε ποτέ τόσο χαμηλή κυκλοφορία; Παίρνουν άλλο ΑΦΜ, αλλάζουν… Εντάξει, τα κάνεις αυτά, αλλά δε σε παίρνει να κουνάς το δάχτυλο με ψευδή στοιχεία. Ποια είναι η σύζυγός μου; Πήγαν στο ληξιαρχείο; Είδαν στοιχεία; Σου λέει: χόρτο τους δίνω να φάνε τους αναγνώστες. Τι είναι αλήθεια τι είναι ψεματα. Βέβαια μετά εισπράττουν την απάντηση με την κυκλοφορία τους. Και τι δεν έχω ακούσει. »

Οι κατηγορίες για τα φιλοχουντικά συναισθήματα

«Όταν εγώ στο βιβλίο μου θεώρησα υποχρέωσή μου, σε εκεινους που θα δώσουν 18 ευρώ να το αγοράσουν, δε θεωρώ σωστό να μην πω τα στοιχεία σωστά με νούμερα και αριθμούς διεθνών οργανισμών του ΟΟΣΑ. Κάποιοι θέλουν να κάνουν τους αντιστασιακούς. Κάποιοι τα βάζουν σε μία μαύρη σελίδα όλα μαζί. Έγραψα και τα κακά και τα καλά. Και τι απαγόρευσαν και πόσους συνέλαβαν. Αυτή είναι η υποχρέωση του συγγραφέα. Είναι άλλοι που τα γράφουν όπως θέλει να τα ακούει ο κόσμος ή όπως τους αρέσει τους ίδιους. Έγραψαν τόσο καλά λόγια υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη της Αριστεράς, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, πανεπιστημιακοί.».

error: Content is protected !!