Απάντηση Κολυνδρίνη σε Μεϊκόπουλο για το δίκτυο αποχέτευσης στα Καλά Νερά

ezgif 2 95a2b841b680

Απάντηση στο αίτημα του βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Μεϊκόπουλου για άμεση δημοπράτηση του έργου «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ Δ.Ε. ΜΗΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» έδωσε η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη.

KEN 728X100 2

Σύμφωνα με την κ. Κολυνδρίνη τα τεύχη δημοπράτησης του έργου «Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων επεξεργασίας λυμάτων και διάθεσης εκροής του Οικισμού Καλών Νερών Δ.Ε Μηλεών Δήμου Νοτίου Πηλίου», βρίσκονται στην τελική φάση από τη Διαχειριστική Αρχή και στο επόμενο στάδιο θα γίνει η δημοπράτησή τους.

To αίτημα Μεϊκόπουλου

Ο Σύλλογος Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας εκφράζει την αγωνία του για την κωλυσιεργία και την διαφαινόμενη ακύρωση του μεγαλύτερου περιβαλλοντικού έργου υποδομής στην ιστορία των καλών νερών, προϋπολογισμού 7,5 εκ. ευρώ το οποίο, ενώ έχει εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, φαίνεται να έχει «παγώσει», ένα βήμα μόλις πριν την υλοποίηση.

Το έργο «ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΕΚΡΟΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΛΩΝ ΝΕΡΩΝ Δ.Ε. ΜΗΛΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» (ΑΔΑ:Ζ7Ε7ΛΡΒ3Ι) έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο «ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014 – 2020» με ευρωπαϊκούς πόρους και ενώ, σύμφωνα με τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας είναι έτοιμο για δημοπράτηση από τις 31/05/2018, εντούτοιςόλο αυτό το διάστημα η διαδικασία δεν έχει προχωρήσει.

Τα Καλά Νερά αποτελούνένα από τα  μεγαλύτερα θερινά τουριστικά θέρετρα του Πηλίου, με χιλιάδες επισκέπτες και τους πάνω από 100 επαγγελματίες του τουρισμού και είναι μία περιοχή που θα έπρεπε να έχει ήδη επιλύσει το πρόβλημα της διάθεσης των αποβλήτων, που σύμφωνα με τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας, αποτελεί την μεγαλύτερη περιβαλλοντική επιβάρυνση καθώς και την οικονομική πληγή επαγγελματιών και κατοίκων. «Στις ιδιαίτερα δύσκολες συγκυρίες που αντιμετωπίζουμε, δεν επιτρέπεται να πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων τέτοιες ευκαιρίες για την επίλυση των βασικών προβλημάτων του τόπου, και ιδιαιτέρως, ΧΩΡΙΣ ΑΙΤΙΑ», επισημαίνει στην επιστολή του ο Σύλλογος.

Παρατίθεται και  το Υπόμνημα του Συλλόγου Τουριστικής Ανάπτυξης Καλών Νερών Μαγνησίας

Παρακαλείσθε κύριε Δήμαρχε, κύριε Περιφερειάρχη, κυρία Αντιπεριφερειάρχη, να επιληφθείτε άμεσα του θέματος.

Με εκτίμηση

Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος

Βουλευτής Μαγνησίας ΣΥΡΙΖΑ

error: Content is protected !!