ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Βροχή» οι καταγγελίες για «επιστροφή» του Δώρου Πάσχα στους εργοδότες – Τι συμβαίνει στον Βόλο

PAPADIPOULOS

Καταγγελίες έφτασαν στα συνδικάτα, τις Ομοσπονδίες και τα Εργατικά Κέντρα από εργαζόμενους που δεν πήραν το Δώρο Πάσχα

KEN 728X100

Καταγγελίες εργαζομένων περί μη καταβολής του Δώρου Πάσχα, το οποίο έπρεπε να καταβληθεί έως την Τρίτη, 30 Ιουνίου, φτάνουν στα συνδικάτα και τις Ομοσπονδίες των εργαζομένων. Υψηλόβαθμα συνδικαλιστικά στελέχη κάνουν λόγο για καταγγελίες περί μη εξόφλησης του Δώρου Πάσχα αλλά και για εξαναγκασμό των εργαζομένων να το επιστρέψουν στο… μαύρο ταμείο του εργοδότη μετά την καταβολή του στην τράπεζα.

«Χιλιάδες εργαζόμενοι, συνάδελφοί μας απευθύνθηκαν στην ομάδα πληροφόρησης και υποστήριξης εργαζομένων της ΓΣΕΕ όπως επίσης και στις κατά τόπους πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τα Εργατικά Κέντρα προκειμένου να καταγγείλουν ότι δεν είχαν λάβει το Δώρο Πάσχα, αναζητώντας έτσι εναλλακτικό τρόπο υποβολής και προώθησης της καταγγελίες τους αφού πρώτα είχαν απευθυνθεί στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας», δηλώνει ο Γραμματέας Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν λίγες και οι καταγγελίες που αφορούσαν σε… κλασικές αυθαίρετες πρακτικές, καθώς εργοδότες κατέβαλλαν μεν το Δώρο στον εργαζόμενο, αλλά στη συνέχεια του ζήτησαν να σηκώσει το ποσό από την τράπεζα και να τους το καταβάλλει στο χέρι… μαύρα. Σύμφωνα με τον κ. Καραγεωργόπουλο υπήρξαν εργοδότες που δεν κατέβαλλαν καθόλου το Δώρο και άλλοι που κατέβαλλαν ένα τμήμα του έναντι.

Από το υπουργείο Εργασίας πάντως επισημαίνουν πως η μη καταβολή του Δώρου Πάσχα έως την 30η Ιουνίου, που ήταν η απώτατη ημερομηνία πληρωμής του, επισύρει σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο τις ίδιες νομικές κυρώσεις που ισχύουν κάθε χρόνο. Οι παραβατικοί εργοδότες θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές.

Σε ερώτηση του TheNewspaper.gr στον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Βόλου για το αν υπάρχουν ανάλογες περιπτώσεις στον Βόλο, ο κ. Παπαδημόπουλος ανέφερε πως επίσημες καταγγελίες δεν υπάρχουν, όμως ανεπίσημα υπάρχουν αναφορές, χωρίς όμως ο εργαζόμενος να φτάνει στην καταγγελία, υπό τον φόβο της απόλυσης. “Εμείς ως Εργατικό Κέντρο Βόλου προτρέπουμε τους εργαζόμενους να καταγγέλλουν τους εργοδότες που δεν τηρούν τη νομοθεσία έτσι ώστε να μην περνούν ατιμώρητες ενέργειες που θίγουν τα δικαιώματά τους”

error: Content is protected !!