Σύλλογος Δασκάλων Λάρισας: «Το δικαίωμα της απεργίας, των διαδηλώσεων είναι αδιαπραγμάτευτο»

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Επί του νομοσχεδίου που αλλάζει τον τρόπο διεξαγωγής των διαδηλώσεων τοποθετήθηκε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας» με ανακοίνωσή του. Σε αυτή αναφέρει:

Η Κυβέρνηση επιδιώκει με σχετικό νομοσχέδιο να περιορίσει το δημοκρατικό δικαίωμα της κοινωνίας να διαδηλώνει και των εργαζομένων να απεργούν.

Ο περιορισμός των διαδηλώσεων και ειδικά στην παρούσα περίοδο δεν αποτελεί μεμονωμένη ενέργεια. Πέρα από σταθερός και διαχρονικός «πόθος» των κυβερνήσεων, σήμερα έρχεται να δέσει με την επίθεση στα εργατικά δικαιώματα που προωθούνται σε όλα τα επίπεδα με αφορμή την πανδημία.

Επενδύοντας στην απαξίωση των συνδικάτων και των απεργών αλλά και στον «κοινωνικό αυτοματισμό», επιχειρεί να βάλει στο στόχαστρο τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Μάλλον δεν θέλουν να υπάρχει καμία διαφορετική φωνή και αντίδραση, καμία συλλογική κινηματική διαδικασία.

Απέναντι σε αυτήν την αντιδημοκρατική μεθόδευση, η οποία επιχειρεί να καταργήσει στοιχειώδη δημοκρατικά ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, που είναι κατοχυρωμένα στο Σύνταγμα, οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα ήταν, είναι και θα είναι το ανάχωμα!

Καλούμε την Κυβέρνηση να μην καταθέσει το συγκεκριμένο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!