Πέθανε ο Βολιώτης αγωνιστής της αριστεράς, Αλέκος Τσιμπρίδης

tsimpridis kidia

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών άφησε ο Αλέκος Τσιμπρίδης.

KEN 728X100

Γεννήθηκε το 1941 στο Βόλο στη συνοικία του Παλαιού Λιμεναρχείου, από φτωχούς γονείς και σε ηλικία 3 ετών έμεινε ορφανός από πατέρα, γιατί τον δολοφόνησαν τα ΕΑΣΑΔ.

Όπως αναφέρει ο γιατρός και φίλος του Αλέκου Τσιμπρίδη, Μιχάλης Μεϊκόπουλος, ο εκλιπών αρχικά εργάσθηκε στην καπνοβιομηχανία Ματσάγγου της πόλης και μετά ως τεχνίτης ηλεκτρολόγος, από όπου και συνταξιοδοτήθηκε.

Όνομα βαρύ, ένδοξο της ιστορίας της αριστεράς και της δημοκρατίας. Άνθρωπος πολίτης με όλη τη σημασία της λέξης, με ηθική, αξίες και ιδανικά, καλός χαρακτήρας, που πάντα έδειχνε το ενδιαφέρον του για τον πλησίον του.

Η ζωή του όλη συνυφασμένη με τους αγώνες του λαού μας για κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία ,ισότητα και αλληλεγγύη. Στη μεταπολεμική μετεμφυλιακή Ελλάδα ακολούθησε τη διαδρομή των ανθρώπων της ηττημένης αριστεράς.

Αγώνες,διώξεις από το παρακράτος της δεξιάς, λευκή τρομοκρατία, Λαμπράκηδες, ΕΔΑ, μάχες για την ειρήνη και τη δημοκρατική νομιμότητα. Το 1967 με την επιβολή της δικτατορίας των συνταγματαρχών, εξορίσθηκε στη Γυάρο με χιλιάδες Έλληνες δημοκράτες, αριστερούς και κομμουνιστές.

Οι κακές συνθήκες διαβίωσης στην εξορία, του προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα υγείας που τον ταλαιπώρησαν όλη του τη ζωή.  Με τη πτώση της χούντας αγωνίσθηκε μέσα από τις γραμμές της ανανεωτικής αριστεράς,του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα, για δημοκρατικές και προοδευτικές κατακτήσεις.

Δεν υπήρχε αγώνας, πορεία, κινητοποίηση που δεν έλαβε μέρος ενεργά τα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Η οικογένεια του, η σύζυγος Φωτούλα και τα παιδιά του Μόσχος και Θύμιος, πάντα δίπλα του και στις καλές στιγμές και όλα τα χρόνια που η υγεία του ήταν κλονισμένη και προβληματική και χρειαζόταν υποστήριξη και φροντίδα.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο 4/6 ώρα 12:30 μμ, στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας στη Νέα Ιωνία Βόλου

error: Content is protected !!