ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το Πεκίνο αίρει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις

2894249


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 15:29

KEN 4

Ο δήμος του Πεκίνου, στον οποίο σημειώθηκε στα μέσα Ιουνίου νέα άνοδος του αριθμού των κρουσμάτων της Covid-19, ανακοίνωσε σήμερα πως αίρονται οι περισσότεροι περιορισμοί εξόδου από την πόλη που είχαν επιβληθεί στους δημότες της, διαβεβαιώνοντας πως σταμάτησε τη διάδοση.

Έπειτα από δύο μήνες χωρίς κανένα κρούσμα του κορωνοϊού, κάτι που αποδόθηκε στα αυστηρά υγειονομικά μέτρα, η πόλη των 21 εκατομμυρίων κατοίκων είδε ξαφνικά τον αριθμό των κρουσμάτων να πολλαπλασιάζεται τον περασμένο μήνα.

Τουλάχιστον 331 άνθρωποι μολύνθηκαν έτσι στην κινεζική πρωτεύουσα.

Από τον περασμένο μήνα, το Πεκίνο καλούσε του κατοίκους του να αποφεύγουν τα «μη απαραίτητα» ταξίδια έξω από την πόλη και απαιτούσε αρνητικό τεστ Covid-19 για να μπορεί κανείς να φύγει από την πρωτεύουσα.

Οι περιορισμοί αυτοί θα αρθούν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (18:00 ώρα Ελλάδας), ανακοίνωσε ο δήμος, ενώ τα νέα κρούσματα της Covid-19 στο Πεκίνο περιορίζονται πλέον σε λίγα ημερησίως.

Οι περιορισμοί αυτοί εξακολουθούν να ισχύουν για τους κατοίκους συνοικιών που θεωρούνται «υψηλού κινδύνου», αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στην πόλη έχει ξεκινήσει μαζική εκστρατεία διαγνωστικών τεστ. Στις 3 Ιουλίου, περισσότεροι από 10 εκατομμύρια άνθρωποι είχαν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ — δηλαδή σχεδόν ο μισός πληθυσμός της πόλης, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ένας αξιωματούχος του δήμου, ο Ζανγκ Τσιάνγκ.

Αυτό επέτρεψε «να κοπούν οι δρόμοι μετάδοσης του ιού», τόνισε ένας άλλος τοπικός αξιωματούχος, ο Παν Σουόνγκ.

Η αγορά χονδρικής του Σινφάντι, ο κύριος τόπος προμήθειας της πρωτεύουσας με φρέσκα προϊόντα, πιστεύεται πως είναι η πηγή των νέων μολύνσεων.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2020, 15:29

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!