ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Φρέσκα» πρόσωπα στο δήμο Λαρισαίων; – Το άρθρο, ο όμιλος πολιτικού διαλόγου και η «Λάρισα, Νέα Πόλη»

dolas retsianis dimos 780x405
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Αν και μόλις έναν χρόνο μετά τις δημοτικές εκλογές, η κουβέντα για τα δημοτικά τεκταινόμενα στη Λάρισα πυροδοτείται με νέα σενάρια. Αφορμή, ένα άρθρο που δημοσίευσαν στην εφημερίδα «Ελευθερία» δύο νέοι επιστήμονες, ο φιλόλογος Νίκος Ντόλας και ο μαιευτήρας γυναικολόγος Θωμάς Ρετσιάνης.

Αμφότεροι με διακριτή άποψη και παρουσία στα κοινά, συνυπέγραψαν το κείμενο που τιτλοφορείται «αντί χειραψίας» και προαναγγέλλει ουσιαστικά τη δημιουργία του «ομίλου πολιτικού διαλόγου «Λάρισα», ο οποίος όπως εξηγούν «έρχεται να υπηρετήσει μία νέα προσέγγιση για την πόλη μας. Μία προσέγγιση αμιγώς πολιτικών χαρακτηριστικών, έτσι ώστε να προκύψει μια συνολική θεώρηση των κοινών ζητημάτων».

Το πλέον ενδιαφέρον όμως που προκαλεί ιδιαίτερους – αυτοδιοικητικούς – συνειρμούς, είναι το φινάλε, εκεί όπου οι δύο Λαρισαίοι σημειώνουν με νόημα ότι «ο όμιλος είναι τόπος πολιτικών συναντήσεων και συμπράξεων. Η δημιουργική αυτή συνεργασία μπορεί να φέρει αγαθό αποτέλεσμα για την πόλη μας. Προσβλέπουμε σε μία «Λάρισα, Νέα Πόλη».

Ειδικά αυτό το τελευταίο, το «Λάρισα, Νέα Πόλη», δε θα μπορούσε να είναι κάλλιστα το όνομα μίας νέας αυτοδιοικητικής κίνησης, ήταν το ερώτημα που έθεταν πρόσωπα που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στο Δήμο Λαρισαίων;

Η συνέχεια αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον… (Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο εδώ)

Α.Ρ.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!