Με όρους Οικονομίας

eliasfull11 455x250 1
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Γράφει ο Ηλίας Ζαρκάδας

Αν θα πάτε σε έναν αρχιτέκτονα και του πείτε χτίσε μου μια πολυκατοικία, θα σας ρωτήσει πρώτον πόσους ορόφους θέλετε και να του δώσετε το σχέδιο του οικοπέδου. 

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει ο αρχιτέκτονας είναι να σχεδιάσει τα θεμέλια. 

Αυτά τα θεμέλια είναι πανάκριβα και δεν αποφέρουν πίσω ούτε ευρώ. Δεν έχουν κανένα κέρδος. Ο αρχιτέκτονας όμως διαφωνεί μαζί σας διότι τα θεμέλια σηκώνουν ολόκληρη την οικοδομή δεν είναι καν διατεθειμένος να σας ακούσει, κατά πόσο να μην χτίσει τα θεμέλια επειδή προσπαθείτε να του το επιβάλλεται.

Στην Οικονομία είναι ακριβώς το ίδιο. Τα θεμέλια είναι η Πρωτογενής Παραγωγή. Και λέγεται επίτηδες έτσι επειδή είναι πρώτη και δεν μπορείς να την αγνοείς και να την βάζεις τρίτη με το έτσι θέλω και το στανιό. 

Μέσα στην πρωτογενή παραγωγή όπως θα διαβάσετε και εσείς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ο Τουρισμός. 

Χωρίς τα Θεμέλια της Πρωτογενούς Παραγωγής, ο Τουρισμός είναι φούσκα και αρπαχτή και όχι βαριά βιομηχανία. Όπως φούσκα ήταν η οικοδομή και όχι βαριά βιομηχανία. 

Άρα μην κλαίτε γιατί δεν έχετε τουρίστες. Κυριολεκτικά όμως δεν έχετε αφήσει φούσκα για φούσκα που να μην την έχετε κάνει αρπαχτή και να θυμηθούμε εδώ τα φρουτάκια, τις ασφάλειες, το real estate, το χρηματιστήριο, τα MLM, τις καφετέριες, τους φούρνους, τα σουβλατζίδικα, το δημοσιουπαλληλίκη… 

Πιο είναι το Σωστό και οφείλεται να το κάνετε 

Ότι επάγγελμα και να κάνετε, ότι ιδιότητα και να έχετε πρέπει να επιβάλλεται στην κάθε κυβέρνηση να ρίχνει μπόλικο χρήμα στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα.

Όσο μεγαλύτερη παραγωγή βγάλει ο αγρότης, τόσο πιο φτηνά θα φάτε εσείς

Όσο μεγαλύτερη παραγωγή βγάλει ο αγρότης, τόσο πιο πολύ θα φάει ο τουρίστας και θα μετατραπεί σε έσοδο για την χώρα

Όσο μεγαλύτερη παραγωγή βγάλει ο αγρότης θα μπορέσει να κάνει εξαγωγή το περίσσευμα.

Δεν σας ζητάει κανένας να γίνεται αγρότες. Επιβάλλεται όμως με συνεχή πίεση στην Κυβέρνηση να δίνει χρήματα στους αγρότες. 

Θα έχετε μία υγιή οικονομία με γερά θεμέλια και θα μπορείτε να κάνετε και τις φούσκες σας από πάνω που τόσο αγαπήσατε…

Τι κάνουμε; Πιέζουμε διαρκώς την κυβέρνηση να δίνει περισσότερα χρήματα στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους. Πείτε το όλοι μαζί τώρα… 

Διαδώστε και στους υπόλοιπους

error: Content is protected !!