ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Όπου φύγει-φύγει… από το λιμάνι του Βόλου: Η πρώτη μεγάλη έξοδος στη μετά κορωνοϊό εποχή [εικόνες]

Στιγμιότυπο 2020 07 04 7.59.07 πμ
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η πρώτη μεγάλη έξοδος των Βολιωτών, αλλά και πολιτών από την υπόλοιπη Ελλάδα αλλά και τις Βαλκανικές χώρες, στη μετά κορωνοιό εποχή, έχει ξεκινήσει από νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, όπως καταγράφει ο φωτογραφικός φακός του TheNewspaper.gr.

KEN 1

Με μάσκες, σχετικές αποστάσεις και γενικότερα με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, από νωρίς πλήθος κόσμου, Έλληνες και ξένοι τουρίστες, βρέθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλίας προκειμένου να αναχωρήσουν για τα νησιά των Βορείων Σποράδων.

Τα πρωτεία στις επιλογές των επιβατών κατέχει η Σκιάθος, με το 70% των εκδρομέων να κατευθύνονται εκεί, ενώ ακολουθούν η Σκόπελος και τέλος η Αλόννησος.

Όπως αποτυπώνει το TheNewspaper.gr οι ταξιδιώτες προσπαθούν να προσαρμόσουν το ταξίδι τους στα νέα δεδομένα. Φορώντας μάσκες και έχοντας συμπληρώσει τα ειδικά ερωτηματολόγια περιμένoυν να επιβιβαστούν στα πλοία.

Άρδην διαφορετικό είναι το σκηνικό των διακοπών αλλά και οι συνθήκες ταξιδιών φέτος λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας

Υπενθυμίζεται πως όσον αφορά τα πλοία ο  μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός επιβατών έχει αυξηθεί στο 60% για αυτά που δεν διαθέτουν καμπίνες, ενώ για όσα διαθέτουν, στο 65%. 

Οι επιβάτες να βρίσκονται νωρίτερα στις προβλήτες του λιμανιού λόγω των υγειονομικών μέτρων που ισχύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. 

Αφού θερμομετρηθούν, συμπληρώνουν το ειδικό ερωτηματολόγιο, ενώ θα πρέπει να διατηρούν απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους σε όλους τους χώρους κίνησης μέσα στο πλοίο.
Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική μόνο στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων.

Δείτε εικόνες:

Ρεπορτάζ: Στέλιος Τζιουβάκας

error: Content is protected !!