Η λαχτάρα με το παιδί στη Βελίκα, το χαλασμένο σκάφος και ο ρόλος των ντόπιων

skafos limeniko 780x405
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Μεγάλη λαχτάρα πέρασαν οι γονείς του αγοριού το οποίο παρασύρθηκε χθες Κυριακή στη Βελίκα με το στρώματα του στα ανοιχτά της θάλασσας.

Λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε τραγωδία το μπάνιο για το μικρό αγόρι καθώς ο στεριανός αέρας παρέσυρε τον μικρό. Όμως για καλή του τύχη ένας 18χρονος Λαρισαίος κολύμπησε και κατάφερε να φτάσει στο παιδάκι.

Για το περιστατικό ειδοποιήθηκε το λιμενικό σώμα το οποίο έσπευσε και με δική του άμεση πρωτοβουλία κινητοποίησε σκάφη ιδιωτών. Ένας ιδιοκτήτης σκάφους που βρισκόταν κοντά στο σημείο kατόρθωσε να προσεγγίσει τον 18χρονο και το αγοράκι για να τους μεταφέρει στην ακτή. Το παιδί σώθηκε και μάλιστα χωρίς να κινδυνεύσει περαιτέρω.

Όμως, το περιστατικό αυτό, ανέδειξε ένα μεγάλο πρόβλημα. Το γεγονός ότι το Λιμενικό Τμήμα του Αγιοκάμπου διαθέτει μόνο ένα σκάφος και αυτό αντιμετωπίζει πρόβλημα και βρίσκεται στο συνεργείο εδώ και περίπου 20 ημέρες. Γεγονός που σημαίνει ότι οποιοδήποτε πρόβλημα και αν παρουσιαστεί μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού στα παράλια, το Λιμενικό διαθέτει μεν τζιπ, διαθέτει φυσικά άξιους άνδρες που εξυπηρετούν μια πολύ μεγάλη θαλάσσια περιοχή στο νομό Λάρισας, αλλά δεν διαθέτει σκάφος αφού βρίσκεται για επισκευή.

Το θετικό είναι ότι το Λιμενικό για αυτές τις περιπτώσεις, όπως η χθεσινή με την παραλίγο τραγωδία στη Βελίκα, έχει άψογη συνεργασία με ιδιώτες της περιοχής που διαθέτουν σκάφος και ανά πάσα ώρα και στιγμή είναι σε εγρήγορση και πανέτοιμοι να συνδράμουν.

Το ερώτημα όμως είναι, αποτελεί αυτό λύση; Την απάντηση την γνωρίζουμε όλοι…

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!