ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Λαϊκή συσπείρωση Τεμπών για τις αποζημιώσεις των πληγέντων αμυγδαλοπαραγωγών Δήμου Τεμπών

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ανακοίνωση για τις αποζημιώσεις των πληγέντων αμυγδαλοπαραγωγών εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Τεμπών και η επικεφαλής της Μαρία Κωστή. Αναλυτικά:

“Αναθέρμανση” του ενδιαφέροντος για τις αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών του δήμου Τεμπών,για το έτος 2019,βλέπουμε αυτές τις μέρες, τόσο από τον δήμαρχο Γιώργο Μανώλη,όσο και από τον πρώην δήμαρχο Κώστα Κολλάτο.Πιστοί και οι δύο στην αρχή που θέλει τους αγρότες επαίτες και τους πάσης φύσεως παράγοντες διαμεσολαβητές στη διαχείριση της αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης, παριστάνοντας τον φίλο των αγροτών.

Επί της ουσίας, τόσο ο νυν δήμαρχος όσο και ο πρώην, αποδέχονται το γεγονός ότι για την αποζημίωση της καταστροφής,που φτάνει σε ποσοστό 80% της αμυγδαλοπαραγωγής, αντί να την καλύψει πλήρως ο ΕΛΓΑ, δόθηκαν από το πρόγραμμα de minimis,80€/στρέμμα,που είναι όχι απλώς ψίχουλα αλλά κοροϊδία και τώρα επιδιώκουν την υπαγωγή τους στα ΠΣΕΑ,προκειμένου να υπάρξει συμπληρωματική αποζημίωση.Επισημαίνουμε ότι η αποζημίωση μέσω ΠΣΕΑ,είναι και αυτή δυσανάλογα μικρή σε σχέση με την ζημιά,αλλά πέραν αυτού δίνεται μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες,”πετώντας”έξω τους συνταξιούχους αγρότες και τους ετεροεπαγγελματίες.

Η Λαϊκή συσπείρωση Τεμπών επιμένει ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για έκτακτη κάλυψη χαμένου εισοδήματος,όλων των αμυγδαλοπαραγωγών που υπέστησαν ζημιά,χωρίς διακρίσεις.

Να αλλάξει τώρα ο κανονισμός του ΕΛΓΑ,ώστε να εξασφαλίσει την αναγκαία και επαρκή κρατική χρηματοδότηση,που θα ασφαλίζει και θα αποζημιώνει στο 100%την παραγωγή και το κεφάλαιο(φυτικό και ζωικό) από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους,χωρίς καθυστερήσεις.

Να χρηματοδοτηθούν,στο σύνολό τους,έργα υποδομής για την ασφάλεια της παραγωγής,επίγεια και εναέρια,αντιχαλαζική και αντιπυρική προστασία, αντιχαλαζικά δίκτυα,για τον παγετό,αντιπλημμυρικά έργα κλπ.

Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών, μέχρι την πλήρη αποζημίωση τους

Να βάλει τώρα το χέρι στην τσέπη η κυβέρνηση και να πληρώσει όχι μόνο αυτά που οφείλει,βάσει του κανονισμού του ΕΛΓΑ,στον ΕΛΓΑ, αλλά όσα πρέπει για να αποζημιώνονται πλήρως οι αγρότες.

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 1
error: Content is protected !!