Ο ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Κάλεσμα για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το νέο νομοσχέδιο που αφορά τις διαδηλώσεις απηύθυνε με ανακοίνωση ο ΣΕΒΕΠΕΑ Θεσσαλίας. Σε αυτήν αναφέρεται:

Σε λίγες ημέρες η κυβέρνηση φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή προκλητικό νομοσχέδιο καταστολής του εργατικού, λαϊκού και συνδικαλιστικού κινήματος, φέρνοντας ξανά το χωροφύλακα και την τρομοκρατία μέσα στα σωματεία και στις διαδηλώσεις. Αυτό που δεν πέτυχαν κατά τη διάρκεια της καραντίνας, να κλείσουν το στόμα των υγειονομικών, των εργαζόμενων στα super market, των εκπαιδευτικών, των ξενοδοχοϋπαλλήλων, όλων των εργαζομένων και συνολικά του λαού μας, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί μηχανισμούς καταστολής και τρομοκρατίας, πιο σύγχρονους, πιο εξελιγμένους και κατά συνέπεια πιο επικίνδυνους. Νέα μέτρα περιορισμού και διάλυσης του βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με πολλούς, διαχρονικούς κι αιματηρούς αγώνες.

Είναι ακόμη ένα βήμα στην ένταση της καταστολής σε βάρος του λαϊκού κινήματος. Συμπληρώνοντας όλα τα προηγούμενα μέτρα με το χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, τα εμπόδια στην συλλογική λειτουργία των Σωματείων, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο («πλαίσιο κανόνων») για να προχωράει η αντιλαϊκή επίθεση χωρίς κανένα εμπόδιο. Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Και αυτό το κάνει «για να μην διαταράσσεται η λειτουργία καταστημάτων». Ξεχνά φαίνεται ότι η ζωή μας «διαταράσσεται», «διασαλεύεται», κυριολεκτικά διαλύεται, από την διαρκή μείωση στους μισθούς, τα μεροκάματα, την γενίκευση των ελαστικών μορφών εργασίας, την έλλειψη μόνιμης και σταθερής δουλειάς, την ανεργία, την άγρια φοροληστεία.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στa συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις κατά τόπους πόλεις της Θεσσαλίας.

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας διοργανώνει το συλλαλητήριο, στις 8 Ιούλη στις 8μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας.

Δε θα σκύψουμε το κεφάλι και δε θα συμβιβαστούμε με αυτή την βαρβαρότητα.

Δε θα σταματήσουμε να διεκδικούμε αυτό που απαιτούν οι δικές μας ανάγκες. Δε θα σταματήσουμε να αναπνέουμε !

ΟΧΙ ΣΤΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΠΑΤΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΑΥΤΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΔΕ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ

ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!