Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ στο δήμο Τυρνάβου

teba1 dimos tyrnavou
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Στην διανομή τροφίμων νωπών και μακράς διαρκείας, καθώς και ειδών καθαριότητας σε δικαιούχους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ) που πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης και επιθυμούσαν την παραλαβή των προϊόντων, προχώρησε την Πέμπτη 2 και την Παρασκευή 3 Ιουλίου, ο Δήμος Τυρνάβου, στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλίκης Συνδρομής (ΤΕΒΑ).

Μέτρα προστασίας

Λόγω της δυσμενούς κατάστασης που επικρατεί με την εμφάνιση και διασπορά του κορονοϊού Covid 19, η διανομή των προϊόντων έγινε με τη μεθοδολογία διανομής «DRIVE THROUGH». Οι ωφελούμενοι που προσέγγισαν το σταθερό σημείο διανομής (Κλειστό Γυμναστήριο Τυρνάβου) με όχημα, ακολουθούσαν τον διαμορφωμένο διάδρομο εισόδου (από την πλευρά της Λαϊκής Αγοράς Τυρνάβου) και εξόδου (από πλευράς Αναψυκτήριου) του οχήματος στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου. Οι ωφελούμενοι δεν αποβιβάστηκαν σε καμία στιγμή από τα οχήματά τους και διέρχονταν από δύο «στάσεις». Στην πρώτη, πραγματοποιήθηκε η ταυτοποίησή τους από υπαλλήλους του Δήμου, οι οποίοι φορούσαν μάσκες και γάντια και στη δεύτερη, ο ωφελούμενος υποδείκνυε στους υπαλλήλους του αναδόχου πού να τοποθετηθούν τα τρόφιμα (σχάρα, πορτ – παγκάζ, εντός του οχήματος) και εκείνοι ολοκλήρωναν τη διαδικασία. Με την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας συνέχιζαν την έξοδό τους από τον περιβάλλοντα χώρο.

Η διανομή τροφίμων

Οι συνολικοί ωφελούμενοι στον δήμο Τυρνάβου ήταν 1016 και παρέλαβαν τα τρόφιμα 785. Τα προϊόντα που διανεμήθηκαν ήταν: Αλεύρι Σίτου, Μαρμελάδα, Ρύζι, Βόειο κρέας, Χοιρινό κρέας, Γραβιέρα, Ελαιόλαδο, Ζάχαρη, Ζυμαρικά, Κριθαράκι Μέτριο, Μέλι Ανθέων, Φρυγανιές, Φασόλια, Φακές, Φέτα, Πελτές Ντομάτας, Corn Flakes, Μπανάνες, Οδοντόβουρτσα, Οδοντόκρεμα, Σαμπουάν, Σαπούνι πλάκα και Υγρό πιάτων ανάλογα με τον αριθμό μελών των ωφελούμενων οικογενειών. Στο σύλλογο «ΕΛΠΙΣ» παραχωρήθηκαν από τα νωπά προϊόντα που δεν διανεμήθηκαν συνολικά 158 κιλά χοιρινό κρέας, 158 κιλά Βόειο κρέας και 158 κιλά μπανάνες.

Η όλη προσπάθεια συντονίστηκε από τον Δήμαρχο Τυρνάβου Ιωάννη Κόκουρα, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής – Πολιτισμού και Παιδείας Χριστόφορο Κατσαρό, ενώ στην όλη προσπάθεια συνέφεραν ο προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Θεόδωρος Χατζηματός, δημοτικοί υπάλληλοι και οι Κοινωνικοί Λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου: κα Μπουκουβάλα Ελευθερία και Σκρόπιου Αθανασία.

Διανομή τροφίμων για τους δικαιούχους του Προγράμματος ΤΕΒΑ στο δήμο Τυρνάβου

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!