Κυριάκος Μητσοτάκης, ένας χρόνος μετά

received 877867252619042
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Γράφει ο Απόστολος Κουταρέλος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


Ακριβώς ένας χρόνος συμπληρώνεται από την μέρα που οι Έλληνες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον Κυριάκο Μητσοτάκη για σχηματισμό κυβερνησης, μιας κυβέρνησης που η Ελληνική κοινωνία την είχε ανάγκη περισσότερο από ποτέ.
Η κυβέρνηση του Κυριακου Μητσοτάκη κλήθηκε να αντιμετωπίσει δυο σημαντικές κρίσεις, την ασύμμετρη απειλή στα σύνορα και την πανδημία του κορωνοϊού. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την ήδη πληγωμένη οικονομία και την ταλαιπωρημένη παιδεία της χώρας μόνο εύκολα δεν μπορούν να χαρακτηριστούν.
Παρόλα αυτά η Νέα Δημοκρατία και ο πρωθυπουργός έδειξαν ότι θέλουν, και κυρίως ότι μπορούν. Για πρώτη φορά ύστερα από χρόνια οι Έλληνες είδαν μείωση σε μια σειρά από φόρους, οι πολίτες μέσα από την σταδιακή ψηφιοποίηση του κράτους σταμάτησαν να στήνονται στις ουρές για μια δουλειά δευτερολέπτων.
Έιδαμε έργα ζωτικής σημασίας για την Ελληνική οικονομία, τα οποία ήταν παγωμένα επί δεκαετίες να εγκαινιάζονται και να ξεκινούν εργασίες, όπως στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό προς Πειραιά.
Για πρώτη φορά γίναν τόσα πολλά σε τόσο λίγο διάστημα.
Η Ελλάδα έδειξε μετά από πολλά χρόνια ότι μπορεί, έγινε παράδειγμα προς μίμηση όσον αναφορά την διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού και πλέον αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη τόσο του ευρωπαϊκού όσο και του παγκόσμιου γίγνεσθαι.
Ο λαός αυτός δεν άντεχε άλλο, μετά από τεσσεράμιση χρονια καταστροφικής διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ , περιμένε κάποιον που θα κάνει τα αυτονόητα.
Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτά. Πήρε άμεσα τα ηνία της χώρας, με γρήγορα αντανακλαστικά και με άμεσες παρεμβάσεις και αποφάσεις δικαιώνει καθημερινά ολο και περισσότερο την εμπιστοσύνη που του εδειξαν οι Ελληνες ακριβως ένα χρόνο πριν.
Σίγουρα και δικαιολογημένα πια, οι έλληνες έχουμε γίνει αυστηροί κριτές, αναμένουμε πολλά απο αυτή την κυβέρνηση. Ευτυχώς σύμφωνα με τα έως σήμερα δεδομένα η επιλογή που κάναμε στις 7 του Ιούλη μας δικαιώνει. Η Νέα Δημοκρατία αδιαμφισβήτητα δείχνει κάθε μέρα την διάθεση να τα πάει ακόμη καλύτερα στην διακυβέρνηση της χώρας.
Συνεχίζουμε μαζι.

error: Content is protected !!