Βόλος: Υπό κατάρρευση το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας – Επίθεση εργαζομένων σε Κολυνδρίνη [εικόνες]

Στιγμιότυπο 2020 07 07 9.03.27 μμ
milonas 728x90 1
728x110 1

Μπορεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας να καυχιέται για τα έργα που κάνει, όμως φαίνεται οτι ξέχασε να φροντίσει τα του οίκου της.

Έτσι, σήμερα ένα μέρος του κτιρίου, στο οποίο στεγάζονται οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στην οδό Αναλήψεως κατέρρευσε, και στο πεζοδρόμιο και στο οδόστρωμα έπεσαν σοβάδες.

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας αποκλείστηκε η πρόσβαση στους πεζούς, καθώς υπάρχουν τμήματα που είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.

«Πυρά» εργαζομένων στην Κολυνδρίνη: Δε μπορεί να φροντίσει το κτίριο και οραματίζεται γυάλινους πύργους

Σε δήλωσή του ο Γραμματέας του τοπικού ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Μαγνησίας κι Αναπληρωτής ΓΓ του κεντρικού ΔΣ ΠΘ Ευάγγελος Κάβουρας αναφέρει:

«Λυπάμαι που η αντιπεριφερειάρχης κωφεύει εδώ και δύο χρόνια σε μια σειρά αιτημάτων του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, όπως η ενδελεχής (κι όχι υποτυπώδης) συντήρηση του Διοικητηρίου.

Συνάδελφοι μου έχουν κινδυνέψει επανειλημμένα εντός των γραφείων τους, τώρα ήρθε η ώρα να κινδυνέψουν και περαστικοί πολίτες στο πεζοδρόμιο. Λυπάμαι που η αντιπεριφερειάρχης ουσιαστικά μεθόδευσε την απενεργοποίηση της Επιτροπής Υγείας κι Ασφαλείας Εργαζομένων, την οποία με καθόλα νόμιμο τρόπο, όπως έχει ήδη γνωμοδοτήσει το νομικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, επιχειρήσαμε να ενεργοποιήσουμε θέτοντας στο τραπέζι σοβαρά ζητήματα ασφάλειας και υγιεινής. Τραπέζι στο οποίο από πείσμα αρνείται η εργοδοσία να προσέλθει εδώ και μήνες.

Λυπάμαι που θα έπρεπε, ως ελεγκτικές υπηρεσίες που είμαστε, να δίνουμε το καλό παράδειγμα πρώτα με τα του οίκου μας αλλά υστερούμε. Λυπάμαι που η αντιπεριφερειάρχης οραματίζεται γυάλινους πύργους, αλλά το κτίριο απ’ τ’ οποίο μάς διοικεί δεν μπορεί ούτε να το φροντίσει.

Χαίρομαι που δεν θρηνήσαμε θύματα καθώς η πτώση οικοδομικού υλικού συνέβη αργά το μεσημέρι οπότε και μειώνεται αισθητά η διέλευση πεζών. Για το ιστορικό να σημειωθεί ότι συνάδελφος της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων έσπευσε άμεσα να σημάνει τον χώρο ως προς την επικινδυνότητά του.

Ολόκληρο όμως το κτίριο, χρήζει αντιμετώπισης από άκρη σε άκρη. Απ τον γυάλινο πύργο στις Αγριόλευκες Πηλίου ας προσγειωθούν κάποιοι στην πεζή πραγματικότητα προτού προσγειωθεί τίποτα βαρύ στο κεφάλι εργαζόμενου συναδέλφου μου ή πολίτη».

Δείτε εικόνες:

error: Content is protected !!