Χρήστος Μπουκώρος: Ενισχύονται οι Έλληνες αλιείς

thenewspaper mpouk
stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας ενεργοποίησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης.

KENT 2

Την έμπρακτη στήριξη της παράκτιας αλιείας εκ μέρους του υπουργείου, κλάδος που επλήγη από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, είχε γνωστοποιήσει ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, μετά από συνάντηση στα τέλη Μαϊου με τον υπουργό Μάκη Βορίδη και πολύωρη συνεργασία με στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είχε ανακοινώσει ο Χρήστος Μπουκώρος, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό, στην οποία είχαν τεθεί τα ζητήματα στήριξης του πρωτογενούς τομέα, τα ποσά ενίσχυσης ανά κατηγορία είναι τα εξής:

  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος μικρότερο ή ίσο των 5,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 800 ευρώ ανά σκάφος.
  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 6,00 μέτρα και μικρό ή ίσο των 11,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 1200 ευρώ ανά σκάφος.
  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος από 12 μέτρα και μικρό ή ίσο των 14,99 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 3.500 ευρώ ανά σκάφος.
  • Για αλιευτικά σκάφη με ολικό μήκος ίσο ή μεγαλύτερο των 15,00 μέτρων το ποσό ενίσχυσης ορίζεται σε 4.000 ευρώ ανά σκάφος.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων αλιέων, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός, ανέρχεται στα 15.248.700 ευρώ και δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα) εφόσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική άδεια σε ισχύ κατά το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία.

Η ψηφιακή πλατφόρμα (http://portal.alieia.minagric.gr/wps/portal/fishing) θα είναι ανοιχτή για την υποδοχή των αιτημάτων από την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020.

Ο βουλευτής Μαγνησίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος με δήλωσή του απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη, ο οποίος τήρησε και υλοποίησε τη δέσμευσή του για την ενίσχυση των αλιέων (είναι η πρώτη φορά που οι Έλληνες αλιείες λαμβάνουν αποζημιώσεις de minimis), τονίζοντας: «Αναμένουμε ότι το ίδιο θετικές θα είναι οι εξελίξεις σχετικά με τους αιγοπροβατοτρόφους».

error: Content is protected !!