Ο «πεντάλογος» Θεοδωρικάκου στη Λάρισα και η αυτοδιοικητική πυξίδα της κυβέρνησης

DSC 8146 larisa theodwrikakos
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Σύντομος αλλά περιεκτικός ήταν στις δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος που βρέθηκε σήμερα στο νομό Λάρισας και ειδικότερα στο Κιλελέρ, όπου στο κτήριο του παλιού δημαρχείου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με τη συμμετοχή δημάρχων από όλη τη Θεσσαλία, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκαν για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο κ. Θεοδωρικάκος εστίασε σε πέντε σημεία που αποτελούν «πυξίδα» για το πως αυτό θα επηρεάσει τη ζωή των κατοίκων της Λάρισας και της Θεσσαλίας η ολοκλήρωση των έργων, αλλά και το πως αντιμετωπίζει στο σύνολό της την Αυτοδιοίκηση.

  • Η αυτοδιοίκηση συμμέτοχος για πρώτη φορά

Όπως ανέφερε ο υπουργός το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» φέρνει την Αυτοδιοίκηση για πρώτη φορά συμμέτοχο σε ένα γιγαντιαίο έργο, καθώς οι δήμαρχοι συνδράμουν στην απόφαση ποιων έργων θα ενταχθούν σε αυτό, προσθέτοντας ότι τα πάντα θα γίνουν σε απόλυτο συντονισμό με τους δημάρχους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

  • Η διασφάλιση πόρων

Η χρηματοδότηση 60 έργων συνολικού προϋπολογισμού 135 εκατ. ευρώ μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», διασφαλίζει τα χρήματα των ενταγμένων έργων που δεν είχαν εξασφαλιστεί από τον «Φιλόδημο Ι», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

  • Αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημο

Για αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό πρόσημα το οποίο θα δουν οι πολίτες της Λάρισας αλλά και της Θεσσαλίας έκανε ο λόγο ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στα πρώτα 60 έργα που εισέρχονται στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα που σχετίζονται με την ύδρευση και την αγροτική οδοποιία, το περιβάλλον, τη ψηφιοποίηση των δήμων, που θα εστιάζουν σε έργα για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

  • Δε «χωρούν» πολιτικές ταυτότητες

Ξεκάθαρος ως προς την διαχείριση του όγκου των έργων ήταν ο Υπουργός Εσωτερικών, διαμηνύοντας πως κανένας δήμος δεν θα μείνει εκτός του προγράμματος. «Δε μας ενδιαφέρει η πολιτική ταυτότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

  • Η ενωμένη Ελλάδα…

Ιδιαίτερη έμφαση στην φράση «είμαστε ενωμένοι» την οποία χρησιμοποίησε τόσο στην αρχή όσο και στο τέλος των δηλώσεών του έδωσε ο Υπουργός, αναφέροντας πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη η αυτοδιοίκηση είναι μία.

Ο «πεντάλογος» Θεοδωρικάκου στη Λάρισα και η αυτοδιοικητική πυξίδα της κυβέρνησηςΕπί του προγράμματος τοποθετήθηκαν και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, καθώς και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος. Δίπλα τους βρισκόταν και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο οποίος δεν προέβη σε δηλώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας εξήρε το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και υπερτονίζοντας πως βασικότερος πυλώνας που ενισχύεται μέσω αυτού είναι εκείνος της εργασίας.

Από μεριάς του πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας ανέφερε πως «ήρθε η στιγμή η αυτοδιοίκηση να λάβει από την κυβέρνηση τη θέση που της αξίζει στην εθνική προσπάθεια για ανασυγκρότηση και επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας μας», ζητώντας από τον Υπουργό να «γυρίσει σελίδα και να υπερβεί τις χρόνιες παθογένειες που θέλουν τις κυβερνήσεις στη χώρα μας, να κινούνται κυρίως με αποσπασματικά κριτήρια».

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης/ Φωτογραφίες: Ανδρέας Τσιβούλης

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!