Καταμετρήθηκαν 60 νέα κρούσματα στην Ελλάδα

2898241
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 18:21

Με τα κρούσματα να ξεπερνούν κατά πολύ το ψυχολογικό όριο των 50 την ημέρα, οι αρχές στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν πλέον ως προτεραιότητα το ενδεχόμενο να ληφθούν άμεσα απαγορευτικά μέτρα για την είσοδο στη χώρα ταξιδιωτών από τα εγγύς Βαλκάνια, δηλαδή τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία. 

Ήδη, η Σερβία και η βόρειος Μακεδονία έχουν «μπλοκαριστεί» ώστε οι πολίτες προερχόμενοι από αυτές τις χώρες να μην έχουν τη δυνατότητα να περάσουν στην Ελλάδα ανεξέλεγκτα.

Η αύξηση των κρουσμάτων είναι εκθετική. Οι σερβικές αρχές ανακοίνωσαν πως η κατάσταση στο Βελιγράδι και την πόλη του Τσάτσακ είναι δραματική. Η αύξηση των κρουσμάτων και ιδιαίτερα των ασθενών που χρειάζονται άμεση περίθαλψη έχουν φέρει το υγειονομικό σύστημα της Σερβίας σε πλήρη ασφυξία.

Πολύ ανησυχητική και η εικόνα στο Κόσοβο, όπου ο ρυθμός εξάπλωσης του ιού παίρνει δραματικές προεκτάσεις.

Ήδη, οι ελληνικές αρχές ανακοίνωσαν πως στον Προμαχώνα θα έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν στην Ελλάδα μόνο οι ταξιδιώτες που θα διαθέτουν αρνητικό πιστοποιητικό Covid-19 το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί 72 ώρες πριν. 

Πιο συγκεκριμένα: 

– 40 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο, 

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης,

– 7 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, 

– 8 κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, 

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας, 

– 1 κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης

Η επίσημη ανακοίνωση του ΕΟΔΥ της Παρασκευής 10 Ιουλίου, έχει ως εξής: 

Σήμερα ανακοινώνουμε 60 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 40 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 3732, εκ των οποίων το 54.5% άνδρες αφορά άνδρες.

962 (25.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1962 (52.6%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

9 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 58 ετών. 3 (33.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 123 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 193 θανάτους συνολικά στη χώρα. 62 (32.1%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95.9% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!