Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

2898292
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 19:17

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε άκρως πανηγυρικό κλίμα, έβαλε την υπογραφή του προκειμένου η Αγιά Σοφιά να λειτουργήσει και πάλι ως λατρευτικός χώρος των μουσουλμάνων.

Ογδόντα έξι χρόνια μετά το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ που καθιστούσε το ιστορικό κτίριο μουσείο, το δικαστήριο ακύρωσε εκείνη την απόφαση και άνοιξε τον δρόμο για την εκ νέου λειτουργία της Αγιάς Σοφιάς ως τζαμί.

Ήδη από πολύ νωρίς, Τούρκοι είχαν συγκεντρωθεί έξω από το ιστορικό μνημείο, αναμένοντας το χρονικό μιας προειλημμένης, όπως δείχνουν τα γεγονότα, απόφασης.

Μάλιστα, λίγη μόνο ώρα μετά την απόφαση, ο Ιμάμης ξεκίνησε να ψέλνει το προσκλητήριο, από το εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς προκειμένου να καλέσει τους πιστούς στο ναό για λειτουργία.

Την ίδια ώρα, ανησυχία επικρατεί για την τύχη βυζαντινών κειμηλίων στην Αγιά Σοφιά, καθώς η μουσουλμανική πίστη δεν επιτρέπει την ύπαρξη εικόνων στο εσωτερικό των λατρευτικών χώρων.

Παράλληλα, ο Μουσταφά Σεντόπ υποσχέθηκε να πάρει άμεσα μέτρα ως την επόμενη εβδομάδα, ώστε να καταστεί δυνατή η λατρεία εντός του ναού, πριν την ερχόμενη Παρασκευή.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 19:19

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!