ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιμένουμε «έμπρακτη στήριξη» αναφορικά με την Τουρκία

2897855


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 01:18

«Οταν επιτρέπεις σε κάποιον να σου επιτίθεται, να σε εκβιάζει, να σε προσβάλλει και να μην αντιδράς ουσιαστικά, το μόνο που πετυχαίνεις είναι να δημιουργείς μια κατάσταση η οποία συνεχώς βγαίνει εκτός ελέγχου και μια χώρα η οποία συνεχώς αποθρασύνεται. Αυτό πάθατε, αυτό πάθαμε ως Ευρώπη με την Τουρκία, με μια χώρα η οποία είναι υπό ένταξη, αν είναι δυνατόν, μια χώρα η οποία λαμβάνει κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση και σας ζητά να διαπραγματευτείτε μαζί της αυτά που έχει κλέψει. Και το εξωφρενικό είναι ότι βρίσκει έδαφος».

Αυτό, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Λουκάς Φουρλάς, σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος «Η σταθερότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο και ο αρνητικός ρόλος της Τουρκίας», παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ο κος Φουρλάς ανέφερε ότι «δύο χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκονται υπό συνεχή απειλή από μια χώρα η οποία κατέχει ευρωπαϊκό έδαφος, μπήκε παράνομα σε ευρωπαϊκά ύδατα για γεωτρήσεις, μια χώρα η οποία επιτέθηκε σε γειτονικές χώρες, τάχα για να φέρει ειρήνη και δεν έφυγε ποτέ», ενώ αμέσως μετά απευθύνθηκε στον κο Μπορέλ και την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης,ζητώντας την λήψη έμπρακτων και αποτελεσματικών μέτρων.

«Δεν θέλουμε να μας πείτε ότι έχουμε δίκαιο, ξέρουμε ότι έχουμε δίκαιο και δεν θέλουμε να ακούσουμε ότι ανησυχείτε, αλλά το τι θα πράξετε για να μας υποστηρίξετε έμπρακτα, ουσιαστικά και όχι μόνο στα λόγια» είπε ο Κύπριος ευρωβουλευτής και αναρωτήθηκε: «Πώς θα διασώσετε έστω και την υστάτη την αξιοπρέπεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία αφέθηκε να εκβιάζεται από τον κο Ερντογάν;».

Καταλήγοντας είπε πως «είναι η ώρα να υπερισχύσουν επιτέλους οι αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όχι τα συμφέροντα».

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020, 01:24

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!