ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συνάντηση νέων αρχιτεκτόνων στον Βόλο [εικόνες]

107422802 306874977017121 5911712973942500802 n
MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Αριστερή Κίνηση Εργαζομένων Αρχιτεκτόνων και τα σχήματα της ΕΑΑΚ στις αρχιτεκτονικές σχολές, διοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά την καθιερωμένη πλέον Συνάντηση Νέων Αρχιτεκτόνων στον Ξενώνα Στάμου Στούρνα στην Άλλη Μεριά Πηλίου, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη του Βόλου.

KEN 1

Και αυτό το καλοκαίρι, η Συνάντηση Νέων Αρχιτεκτόνων αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση οικονομικών αλλά και ποιοτικών διακοπών με πλούσιο και ποικίλο πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει συζητήσεις και εκδηλώσεις για την αρχιτεκτονική εκπαίδευση, το περιβάλλον, την πόλη και τον χώρο και πλαισιώνεται με εργαστήρια – workshop αρχιτεκτονικής αλλά και καλλιτεχνικού αυτοσχεδιασμού και παιχνιδιού.

Το πρόγραμμα του τετραήμερου, το οποίο όπως πάντα θα διαθέτει και διεθνείς συμμετοχές, συμπεριλαμβάνει επίσης προβολές ταινιών σχετικών με την αρχιτεκτονική, συναυλίες, γλέντια και μουσικοχορευτικές παραστάσεις. Κατά τη διάρκεια του τετραήμερου οι αρχιτέκτονες διαμένουν στον Ξενώνα και μαγειρεύουν συλλογικά.

Στόχος είναι η συνεύρεση των νέων αρχιτεκτόνων από όλη την Ελλάδα για συζήτηση, προβληματισμό, γνωριμία και συσπείρωση, για την αρχιτεκτονική.

Η 8η Συνάντηση Νέων Αρχιτεκτόνων λαμβάνει χώρα όπως κάθε χρονιά στον ξενώνα Στάμου Στούρνα, ένα κτίριο με ιδιαίτερη ιστορία που ανήκει στον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), το οποίο επιδιώκουν να είναι ανοικτό και λειτουργικό, προβάλλοντας την αρχιτεκτονική στην κοινωνία.

Η Συνάντηση Νέων Αρχιτεκτόνων αποτελεί έναν αυτοοργανωμένο θεσμό που δεν έχει εμπορευματικό χαρακτήρα. Όποιο ενδεχόμενο κέρδος προκύψει από την αυτοχρηματοδότηση των εκδηλώσεων κατευθύνεται στη συντήρηση του ίδιου του Ξενώνα που τους φιλοξενεί.

error: Content is protected !!