Βόλος: Απάτη με μηνύματα στο messenger – Πήγαν να την πατήσουν γνωστοί Βολιώτες

apath kinhto
milonas 728x90 1
728x110 2

Μια νέα ηλεκτρονική απάτη βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα από επιτήδειους. Αυτή τη φορά «χακάρουν» προφίλ χρηστών και στέλνουν μέσω του messenger το παρακάτω μήνυμα: «Καλησπέρα .Τι κάνεις;!! Εγώ έχω τρεχαματα τώρα.Έχασα το πόρτοφολι μου. Να σε ρωτήσω κάτι.. Έχεις μήπως λογαριασμό στην τράπεζα Πειραιώς(e banking ή winbank) ;Θέλω μια μεγάλη χάρη.έχασα και την κάρτα τραπέζης».

Το μήνυμα αυτό έχει φτάσει, όπως καταγράφει το ΤheNewspaper.gr, σε αρκετούς Βολιώτες. Σε περίπτωση που απαντήσετε, ο αποστολέας, που εμφανίζεται με το προφίλ κάποιου φίλου σας στο Facebook, θα σας ζητήσει να του στείλετε χρήματα με την αποστολή ενός κωδικού και στη συνέχεια με τον κωδικό αυτό να «σηκώσει» τα χρήματα από το ΑΤΜ της τράπεζας.

Μάλιστα, ο αποστολέας θα σας υποσχεθεί ότι θα σας επιστρέψει τα χρήματα την επόμενη και μάλιστα με τόκο.

Σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στο TheNewspaper.gr, γνωστός Βολιώτης που έλαβε το μήνυμα στο κινητό του, παραξενεύτηκε και επικοινώνησε με τον υποτιθέμενο αποστολέα για να διαπιστώσει ότι του είχαν «χακάρει» τον λογαριασμό.

Μάλιστα, το ίδιο μήνυμα είχε σταλεί από τον συγκεκριμένο λογαριασμό σε μαζική αποστολή.

Μεγάλη προσοχή λοιπόν εάν λάβετε τέτοιου είδους μηνύματα από δήθεν «φίλους» που ζητούν χρήματα, αφού απλά πρόκειται για απατεώνες που θέλουν να σας αποσπάσουν λεφτά!

Θύματα του εν λόγω κυκλώματος έχουν πέσει πολλοί και γνωστοί στην τοπική κοινωνία Βολιώτες.

error: Content is protected !!