Βόλος: Ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για παιδικούς σταθμούς

AIOLOS PAIDIKOS
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη το αργότερο αναμένεται να ξεκινήσει η περίοδος υποβολής αιτήσεων από πλευράς όσων γονέων ενδιαφέρονται για τη δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία) τη σχολική χρονιά 2020-2021, στο πλαίσιο του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής».

Οι επιταγές εισόδου (vouchers) που θα λάβουν οι δικαιούχοι αναμένεται να κυμανθούν –σε πρώτη φάση– στα ίδια επίπεδα με τη χρονιά 2019-2020. Η διαφορά είναι ότι η χορήγησή τους θα γίνει καθυστερημένα συγκριτικά με πέρυσι. Με τους γονείς να αγωνιούν ήδη για την εξασφάλιση μιας θέσης δωρεάν φιλοξενίας στις δομές παιδικής φροντίδας, σύμφωνα με υπολογισμούς οι τελικοί δικαιούχοι αναμένεται να καθοριστούν μετά τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ πέρυσι –παρά τις πολλαπλές εκλογικές διαδικασίες– είχαν όλα ξεκαθαρίσει περίπου τέτοια εποχή.

Ταχύτερα ανακλαστικά, συγκριτικά με τα υπουργεία, δείχνει η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) που αναμένεται Τρίτη ή Τετάρτη να εκδώσει την πρόσκληση για τους γονείς και να ανοίξει την περίοδο υποβολής αιτήσεων που θα διαρκέσει για ένα 20ήμερο. Οι αιτήσεις θα υποβληθούν με ηλεκτρονικό τρόπο. Μετά τον έλεγχο των αιτήσεων και το περιθώριο υποβολής ενστάσεων, τα τελικά αποτελέσματα υπολογίζεται να εκδοθούν περίπου 18-20 Αυγούστου.

Ως προς τα κριτήρια των δικαιούχων, το ετήσιο εισοδηματικό όριο ανεβαίνει κατά 3.000 ευρώ για κάθε κατηγορία. Για παράδειγμα, για ζευγάρι γονέων με ένα παιδί, το ετήσιο εισοδηματικό όριο ανεβαίνει από 27.000 στα 30.000 ευρώ. Νέα απόφαση με πρόσθετους –εθνικούς– πόρους 30 εκατ. ευρώ αναμένεται να εκδοθεί προσεχώς για τη φιλοξενία περίπου 15.000 παιδιών μόνιμων δημοσίων υπαλλήλων, που για πρώτη φορά καθίστανται δικαιούχοι. Για αυτές τις περιπτώσεις γονέων θα εκδοθεί και νεότερη πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ. Θα ισχύσει και για τους δημόσιους υπαλλήλους το εισοδηματικό όριο των 30.000 ευρώ ετησίως για ένα παιδί. Συνδυαστικά, αναμένεται να αξιοποιηθούν 309 εκατ. ευρώ για τη χορήγηση vouchers σε περίπου 170.000 παιδιά.

error: Content is protected !!