Ριζικές αλλαγές προαναγγέλλει ο Ζωγράφος στο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: «Τέρμα στην κλειστή κάστα, άνοιγμα πολιτικά και κοινωνικά»

zografos
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Σε έναν… καλό «στρατιώτη» της παράταξης, τον Βασίλη Ζωγράφο περνά η “καυτή πατάτα” της διαχείρισης της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα, σε μία εξόχως περιπετειώδη περίοδο για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ταλανίζεται αφενός από τη σκανδαλολογία, αλλά και από την αδυναμία να κάνει τη «σοσιαλιστική στροφή» που από καιρό επιδιώκει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το τέλος της εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση του Πέτρου Παπαγεωργίου από τη θέση του γραμματέα της νομαρχιακής, τόσο για πολιτικούς, όσο και – κυρίως – για επαγγελματικούς λόγους.

Από την άλλη, η ψηφοφορία για την επιλογή του διαδόχου του στο αξίωμα κατέδειξε πως ακόμη και στα δύσκολα, η ενότητα παραμένει το ισχυρό ζητούμενο σε έναν πολυτασικό και πολυφωνικό πολιτικό φορέα. Οι πέντε εκ των δεκατεσσάρων που δεν ψήφισαν τον Βασίλη Ζωγράφο είναι ένα εξόφθαλμο μήνυμα, πως η διαδρομή του Λαρισαίου εκπαιδευτικού ως συντονιστή, δε θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα.

Ο ίδιος ο κ. Ζωγράφος πάντως, δείχνει διατεθειμένος να… σπάσει αυγά, αφουγκραζόμενος τον παλμό της κοινωνίας και μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες, ξεκαθάριζε λίγο μετά την εκλογή του πως «ήρθε η ώρα η νομαρχιακή να πάψει να θυμίζει μία κλειστή κάστα. Θα επιδιώξουμε άνοιγμα σε όλα τα στελέχη και θα ενδυναμώσουμε τη συνεργασία με τους βουλευτές. Όσοι θέλουν να δουλέψουν είναι καλοδεχούμενοι, άσχετα αν έχουμε διαφορετικές απόψεις. Δεν πρέπει να σταθεί εμπόδιο το γεγονός πως είμαστε ένα πολυτασικό κόμμα».

Επιπρόσθετα, προαναγγέλλει «περισσότερη εξωστρέφεια» κάτι που για τους παροικούντες της οδού Δευκαλίωνος αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα της προηγούμενης διοίκησης. Γι’ αυτό και ο Βασίλης Ζωγράφος φέρεται να έκανε λόγο για «ανάγκη περισσότερης εξωστρέφειας και πολιτικά, αλλά και επικοινωνιακά, διατηρώντας όμως ισορροπίες που δε θα αδικήσουν κανένα».

Όλα τα παραπάνω βέβαια αποτελούν τη βούληση ενός ανθρώπου που με την πορεία του και την προσφορά του στον ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει πως λειτουργεί πέρα και μακριά από ο ίδιο όφελος. Το θέμα είναι τι θα πράξει εκείνος ο «σκληρός πυρήνας» των μερικών δεκάδων που τόσο καιρό επικροτούσε μία διαφορετική στρατηγική, που όμως δεν κατάφερε να προσελκύσει την κοινωνία σε τοπικό επίπεδο. Μία κοινωνία που στη Λάρισα υπενθυμίζουμε ότι παραμένει ως κεντροαριστερό πλειοψηφικό ρεύμα και που εξέλεξε με εμφατικό τρόπο πρώτο σε σταυρούς τον – εκ δεξιών προερχόμενο – Βασίλη Κόκκαλη. Η συνέχεια αποτελεί δύσκολο γρίφο για δυνατούς λύτες…

Απόστολος Ράιδος

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!