Σε κάμψη και πάλι ο κορωνοϊός στη Λάρισα – Χωρίς νέο κρούσμα για μία εβδομάδα

koronoios deigmatolipsia
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Χαμηλώνει ο δείκτης της ανησυχίας όσο περνούν οι ώρες για τη Λάρισα, η οποία δυστυχώς προ ημερών πρωταγωνίστησε και πάλι με αλλεπάλληλα κρούσματα κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται πως συνολικά είχαν εξακριβωθεί 12 άτομα με τον ιό, μία 28χρονη στη Γιάννουλη και 11 επαφές της, καθώς και ένα ακόμη “ορφανό” κρούσμα, που αφορούσε έναν 40χρονο άντρα ο οποίος προσήλθε με συμπτώματα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ωστόσο, όπως σημείωσε σήμερα το πρωί μιλώντας στο onlarissa.gr ο καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, η κατάσταση εξομαλύνεται αφού έχει περάσει μία εβδομάδα χωρίς νέο κρούσμα στην περιοχή. “Είχαμε κάποιες συρροές κρουσμάτων στη Λάρισα, αλλά αυτή τη στιγμή έχουνε σταματήσει” σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΧΩΡΑ

Την ίδια ώρα, σε μία κρίσιμη καμπή βρίσκεται -και πάλι- η υπόλοιπη χώρα, αναφορικά με την εξέλιξη της επιδημίας κορωνοϊού, καθώς πριν από έντεκα ημέρες εισήλθε δυναμικά και με πολλές προδιαγραφές ασφαλείας στο πεδίο του τουρισμού, πλην όμως η ροή των εισαγόμενων θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού, κυρίως από τις βαλκανικές χώρες αυξήθηκε με τέτοια ένταση που οδήγησε σε επαναχάραξη της πορείας και σε αυστηρότερα μέτρα για την είσοδο των τουριστών.

Μάλιστα, χθες η επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) περιείχε την ημερήσια καταγραφή με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού από την άρση του lockdown. Τα νέα περιστατικά κορωνοιού ήταν 60, με τα 42 εξ αυτών εισαγόμενα, να αφορούν δηλαδή σε επισκέπτες που ήρθαν στην Ελλάδα μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Τα 196 εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού -σε σύνολο 326- που έχουν καταγραφεί από την 1η Ιουλίου μέχρι χθες στην Ελλάδα, τα περισσότερα εκ των οποίων εντοπίστηκαν σε ελέγχους στις πύλες εισόδου και κυρίως στον Προμαχώνα, ήταν σήμα κινδύνου που δυνάμωνε όλο και περισσότερο. Οι αρμόδιες επιστημονικές και υγειονομικές αρχές έβλεπαν ημέρα με την ημέρα την αύξηση των κρουσμάτων και αντέδρασαν προκειμένου να διακόψουν σε πρώτη φάση την εισροή τουριστών θετικών στον κορωνοϊό από τις “κόκκινες” επιδημιολογικά βαλκανικές χώρες, ιδίως από Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία. Έτσι, μετά την απόφαση την περασμένη Δευτέρα να κλείσουν οι τουριστικοί δίαυλοι μεταξύ Σερβίας και Ελλάδας, χθες ελήφθη η απόφαση η είσοδος των τουριστών από τη χερσαία πύλη του Προμαχώνα να γίνεται εφεξής μόνο εφόσον επιδεικνύουν αρνητικό τεστ για τον κορωνοιό διενεργηθέν τρεις ημέρες πριν από το ταξίδι τους.

Οι αρμόδιοι εκτιμούν πως το μέτρο, που θα εφαρμοστεί από την ερχόμενη Τρίτη, θα ανακόψει τον ρυθμό εισαγωγής κρουσμάτων στη χώρα, ενώ δε αποκλείεται σε περίπτωση επιδείνωσης της επιδημιολογικής κατάστασης να επεκταθεί και στα αεροδρόμια, με τους επιβάτες πτήσεων να χρειάζεται να επιδεικνύουν το αρνητικό τεστ για τον κορωνοϊό προκειμένου να μπουν στη χώρα.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!