Η επόμενη μέρα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας – Ποιοι διεκδικούν την προεδρία

CE95CF80CEB9CEBCCEB5CEBBCEB7CF84CEB7CC81CF81CEB9CEBF CE9CCEB1CEB3CEBDCEB7CF83CEB9CC81CEB1CF82
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες έχει εξελιχθεί η πολιτική μάχη στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, αφού πολλοί είναι οι ενδιαφερόμενοι για την προεδρία του, μετά το τέλος της θητείας του Τέλη Μπασδάνη.

Ο σημερινός πρόεδρος φαινομενικά και σύμφωνα με όσα ισχύουν σήμερα δεν έχει το δικαίωμα να είναι και πάλι υποψήφιος για τον θεσμό. Όμως, παρασκηνιακά, υπάρχουν διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης, προκειμένου να ξεπεραστεί το νομικό πρόβλημα και να δοθεί η δυνατότητα στους εκλεγμένους Προέδρους να διεκδικήσουν ακόμα μία θητεία. Μέχρι τον Οκτώβριο τα πράγματα θα έχουν ξεκαθαρίσει και οι πιέσεις που δέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, δεν προέρχονται μόνο από τη Μαγνησία, αλλά και από διάφορες περιοχές της χώρας, όπου “γαλάζιοι” πρόεδροι επιθυμούν τη συνέχεια της θητείας τους.

Μία υποψηφιότητα που ανακοινώθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο πριν από έναν μήνα, είναι εκείνη του Άρη Σαββάκη. Ο αντιδήμαρχος Βόλου και Β’ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, μιλώντας στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη, αποκάλυψε οτι ο κύβος ερρίφθη και πρόκειται να διεκδικήσει την προεδρία του Επιμελητηρίου στην επόμενη κιόλας αναμέτρηση. Η απόφαση αυτή συνδυάστηκε με τη στήριξη που πρόκειται να παρέχει ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, στην υποψηφιότητα Σαββάκη.

Βέβαια, στην περίπτωση που ισχύσει το σενάριο αλλαγής του νόμου, η πλατεία Ρήγα Φεραίου θα βρεθεί σε δύσκολη θέση, αφού εδώ και καιρό έχει ρίξει “γέφυρες” συνεργασίας στον κ. Μπασδάνη και αντιστρόφως.

Παράλληλα, το ενδιαφέρον του να ηγηθεί του Επιμελητηρίου Μαγνησίας δεν κρύβει και ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τρύφων Πλαστάρας, ακόμα κι αν το αποτέλεσμα της προηγούμενης εκλογικής αναμέτρησης δεν ήταν θετικό για εκείνον, και παρά τις απώλειες που είχε στη διάρκεια της θητείας του. Ο κ. Πλαστάρας ευελπιστεί σε μία πιο ουσιαστική στήριξη από τη σημερινή δημοτική αρχή, αλλά αυτό, ούτε την προηγούμενη φορά αποδείχθηκε αρκετό.

Αρκετοί πάντως είναι εκείνοι που υποστηρίζουν οτι θα πρέπει ακόμα να περιμένουμε και να μην προδικάζουμε το αποτέλεσμα, καθώς υπάρχει περίπτωση να δούμε και αουτσάιντερ στη “μάχη”.

error: Content is protected !!