Μεγάλος προβληματισμός για έξαρση της παραβατικότητας και των βανδαλισμών στη Λάρισα

alexoulis giannis ds
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Το φαινόμενο της έξαρσης της παραβατικότητας και βανδαλισμών στη Λάρισα παρατηρείται στην πόλη σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθημερινότητας του Δήμου Λαρισαίων κ. Γιάννη Αλεξούλη σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», ο οποίος ζητά να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη του φαινομένου.

«Σπασίματα, ξήλωμα πεζοδρομίων, σπασμένα λουκέτα, φράχτες, σήτες, πόρτες, φώτα, πίλαρ αθλητικών κέντρων, κάψιμο κάδων απορριμμάτων, καταστροφή μνημείων, graffiti σε δη­μόσια και ιδιωτικά κτίρια, σκουπίδια σε δημόσιους χώρους, κλοπές ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και υδραυλικών εγκαταστάσεων σε πάρκα και πλατείες…» είναι ορισμένοι από τους βανδαλισμού που παρουσιάζει ενδεικτικά ο αντιδήμαρχος, σε εισήγησή του, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Λαρισαίων, η οποία με τη σειρά της, κρίνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, αλλά και την ανάγκη να ληφθούν μέτρα, παραθέτει το θέμα στην αυριανή συνε­δρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μάλιστα μπαίνει πρώτο στη λίστα της ημερήσιας διάταξής.

Σύμφωνα με την εισήγηση του αντιδημάρχου Γιάννη Αλεξούλη βάσει του δημοσιεύματος της εφημερίδας «Ελευθερία», η παραβατική συμπεριφορά και οι βανδαλισμοί προέρχονται από «μια μικρή ομάδα «πολιτών», που εκμεταλλεύονται την υπομονή και την ανοχή του Δήμου και των συμπολιτών τους».

Υποστηρίζει πως «Έχουμε χρέος να κα­ταδικάσουμε αυτές τις συμπεριφορές και πράξεις βανδαλισμού, να προστα­τέψουμε την πόλη από όσος κακο­προαίρετα την κακοποιούν αλλά και να στείλουμε το μήνυμα ότι είμαστε παρόντες στη νέα εποχή που έρχεται και ότι δεν θα συνεχίσουμε να τους ανεχόμαστε».

Προτείνει: «Ο δήμος Λαρισαίων να αναλάβει πρωτοβουλία ευρείας σύσκεψης με τους εμπλεκόμενους συναρμόδιους φορείς για τη δυνατότητα λήψης μέτρων εξάλειψης του φαινομένου των βανδαλισμών στην πόλη της Λάρισας.

Πηγή: onlarissa.gr

error: Content is protected !!