Βροντερό «όχι» στις ανεμογεννήτριες είπε το δημοτικό συμβούλιο Ν. Πηλίου

109064545 722731858558729 6311391470976120028 n
stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης του Σώματος την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020  με μοναδικό θέμα «Λήψη αποφάσεως για εξαίρεση της περιοχής το Δήμου Νοτίου Πηλίου, απ΄ τον προγραμματισμό εγκατάστασης ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ».

KENT728X100

Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός, ο οποίος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή.

Ο κ. Μιτζικός ευχαρίστησε τους βουλευτές και  δήλωσε πως είμαστε κάθετα  αντίθετοι στα αιολικά πάρκα, τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις.

Στην Ειδική Συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Χ. Μπουκώρος, Α. Λιούπης, Α. Μεικόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των κ.κ.  Κ. Μαραβέγια, Ζ. Μακρή και  Κ. Παπανάτσιου. Ο κ. Α. Ριζόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Μαγνησίας, ο κ. Α. Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος, όπως και ο κ. Γ. Ιγγλέσης, στους οποίους κατά τη συζήτηση ζητήθηκε να συνδράμουν από τη μεριά τους,  ώστε να εξαιρεθεί από την χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο Πήλιο.

Το ψήφισμα

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.

Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πράσινες πηγές ενέργειας, αλλά θα πρέπει να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον και τους παραδοσιακούς μας οικισμούς.

Ως εκ τούτου ζητάμε να σεβαστούν την περιοχή μας .

error: Content is protected !!