Τριμερής συνάντηση Ελλάδας-Τουρκίας- Γερμανίας στο Βερολίνο

2900053
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 19:26

Συνάντηση στο Βερολίνο πραγματοποιήθηκε πριν από ένα 24ωρο, τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, μεταξύ του Ιμπραχίμ Καλίν, διπλωματικού συμβούλου του προέδρου Ερντογάν, εκπροσώπου της τουρκικής προεδρίας και βασικού συνεργάτη του Τούρκου προέδρου, της Ελένης Σουρανή, διπλωματικής συμβούλου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του διπλωματικού συμβούλου της Άνκελα Μέρκελ, Γιαν Χέκερ, με αντικείμενο την αποκλιμάκωση της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μετά βεβαίως την απόφαση του τουρκικού Συμβουλίου Επικρατείας και του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε χώρο μουσουλμανικής λατρείας μετά την ακύρωση του διατάγματος του 1934 του Κεμάλ Ατατούρκ, που μετέτρεπε το Ναό σε μουσείο.

Την πληροφορία περί της τριμερούς συναντήσεως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Open και μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το ελληνικό YΠΕΞ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την συνάντηση αποκάλυψε ο ίδιος ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, χωρίς ωστόσο και αυτό να επιβεβαιώνεται.

Παρ’ όλα αυτά, ανεξάρτητες πηγές στην Αθήνα επιβεβαιώνουν την συνάντηση χωρίς να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει γνωστή η πλήρης ατζέντα της συνάντησης αλλά επισημαίνεται πως ο Ιμπραχίμ Καλίν και η Ελένη Σουρανή έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για την προετοιμασία της πρόσφατης τηλεφωνικής επικοινωνίας Μητσοτάκη – Ερντογάν, η οποία πραγματοποιήθηκε πριν το καθεστώς λειτουργίας της Αγίας Σοφίας.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020, 19:31

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!