Αποστολάκης: Ωμή παρέμβαση Χρυσοχοΐδη για Μάγγο

iasonas magos
FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

Για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου και τα όσα έχουν διαδραματιστεί στη συνέχεια, τοποθετήθηκε ο Ιάσονας Αποστολάκης. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Μαζί για τον Βόλο” σχολίασε την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασία του Πολίτη που προδίκασε το αποτέλεσμα της νεκροψίας και τόνισε πως ότι και να δείξει κάποια πράγματα δεν αλλάζουν όσον αφορά τη βία που δέχθηκε.

Από το πρωί βλέπω παντού την τραγική είδηση για το θάνατο του 27χρονου Βασίλη Μάγγου που βρισκόταν σε φάση αποθεραπείας μετά το ξύλο μετά λύσσας που έφαγε από την αστυνομία έξω από τα δικαστήρια Βόλου πριν από ένα μήνα.

Είχαμε μάθει πως είχαν προκληθεί κακώσεις στο συκώτι και στη σπλήνα. Δεν μπορώ προφανώς να ξέρω από τι ακριβώς πέθανε ο Β.Μ. Θα πρέπει όλοι να περιμένουμε τη νεκροψία, πάντα με γνώση ότι η ίδια η πολιτεία φρόντισε ήδη να σπείρει αναξιοπιστία μετά την ωμή παρέμβαση του Υπουργού που έσπευσε να προδικάσει το αποτέλεσμα. https://info-war.gr/omi-paremvasi-chrysochoidi-gia-to-thanat/

Σχετίζεται ο θάνατός του άραγε με τη βία που δέχθηκε; Αν ναι, πρέπει να φροντίσουμε να μη γλιτώσουν οι υπαίτιοι. Χρέος μας να κάνουμε τα πάντα για να βγει η αλήθεια.

Ό,τι κι αν δείξει όμως η νεκροψία μερικά πράγματα δεν αλλάζουν όσον αφορά την βία και την κρατική αυθαιρεσία η οποία και τελευταία κορυφώνεται. Αυτά που διαβάσαμε για ξύλο ακόμα και κατά τη μεταφορά στο αστυνομικό τμήμα μετά τη σύλληψη, για χορήγηση νερού σχεδόν σταγόνα σταγόνα και αδιαφορία το αν μεταφερθεί στο νοσοκομείο για εξέταση (διάβασα πως περαστικοί τον μετέφεραν στο Αχιλλοπούλειο) είναι φρικαλέα.

Αυτά δεν είναι ζητήματα που άπτονται της ιατροδικαστικής έρευνας, αλλά της κοινής λογικής. Εδώ και έναν χρόνο, οι αστυνομικοί έχουν ανακτήσει εμφανώς το ελεύθερο να δέρνουν, να βασανίζουν και να τρομοκρατούν κατά βούληση (όχι πως δεν υπήρχαν σκηνικά ”απείρου κάλους” και πριν). Θυμίζω την περίπτωση του κάθε άλλο παρά ταραχοποιού κ. Ινδαρέ.

Δυστυχώς είναι εμφανές το βλέπεις παντού, καθημερινά, περπατώντας στον δρόμο, συμμετέχοντας σε κινητοποιήσεις, παρακολουθώντας την επικαιρότητα.

Προσθέστε σε αυτό και τη φρασεολογία ανεκδιήγητων συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ όπως ο Μπαλάσκας ότι δικαιούνται να «εκδικηθούν» για όσα άκουγαν τα τελευταία χρόνια.

Αυτή είναι η πολιτική του δόγματος «νόμος και τάξη του Μ. Χρυσοχοΐδη, του οποίο το ηγετικό προφίλ καλλιεργεί και μεγάλο μέρος των ΜΜΕ. Είναι μια πολιτική που νοσταλγεί τις περιόδους που εγγυητής του ελληνικού πολιτεύματος ήταν η χωροφυλακή και αποτελεί σίγουρο δρόμο στο να πάει προς τα πίσω συνολικά η ελληνική κοινωνία. Στο πεδίο των δικαιωμάτων, των ιδεών, της εκπαίδευσης, σε όλα.

Ο σεβασμός στους θεσμούς πρέπει και να κερδίζεται. Πως να σεβαστεί κάποιος μια αστυνομία που χτυπάει πεσμένο παραδομένο άνθρωπο στο έδαφος ; Σε ποια αστυνομία μπορεί να βασιστεί κανείς όταν η Ένωση αξιωματικών Θεσσαλίας σε ανακοίνωσή δεν είδε όσαν έγιναν στην πορεία προς την ΑΓΕΤ (όλα όμως). Τα δακρυγόνα μέσα στην πορεία με μητέρες και παιδιά δεν υπήρξαν; Φυσικά Όχι στην βία αλλά κυρίως η πολιτεία πρέπει να δείχνει το δρόμο σε αυτό.

Υπάρχουν αστυνομικοί εξαιρετικοί. Πρέπει να πάρουν θέση ……

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς του Βασίλη και τους φίλους του παιδιού. Όποια και αν είναι η αιτία θανάτου, είναι κάτι τέτοιες στιγμές που πάντα μου έρχεται στο μυαλό το:” Οποία και να είναι η ερώτηση, η απάντηση είναι ο άνθρωπος”.

error: Content is protected !!