Στη Σκιάθο η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ για την υποβρύχια διασύνδεση

ADMIE
MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Διοίκηση του ΑΔΜΗΕ, απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Μάνο Μανουσάκη, τον Αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Μάργαρη και τον Αναπληρωτή Γενικό Οικονομικό Διευθυντή κ. Ιάσωνα Ρουσόπουλο, θα μεταβεί στη Σκιάθο μετά από πρόσκληση του Δημάρχου του νησιού κ. Θοδωρή Τζούμα με σκοπό την ενημέρωση των κατοίκων των Σποράδων σχετικά με τη Διασύνδεση της Σκιάθου με το Σύστημα Υψηλής Τάσης.

KEN

Τους προηγούμενους μήνες, ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας υπέγραψε τις Συμβάσεις για το έργο ύψους 52,3 εκατ. ευρώ που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα ηλεκτροδότησης της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου.

Η ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των πολιτών, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Ιουλίου στις 11 π.μ. στην αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου στο Μπούρτζι.

Υποβρύχια διασύνδεση Μαντούδι-Σκιάθος

Η Διασύνδεση της Σκιάθου περιλαμβάνει την εγκατάσταση υποθαλάσσιων και υπόγειων καλωδιακών γραμμών στην Εύβοια και τη Σκιάθο και την κατασκευή Υποσταθμού. 

Συγκεκριμένα:

  1. Για τη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υπογείων και υποβρυχίων καλωδίων 150 kV για την καλωδιακή Γραμμή Μεταφοράς 150 kV στο τμήμα «Μαντούδι – Σκιάθος», υπέβαλαν προσφορές οι εταιρείες Prysmian και Ελληνικά Καλώδια. Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η Ελληνικά Καλώδια με σύμβαση ύψους 42,8 εκατ. ευρώ.
  2. Για τη μελέτη, προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση του νέου Υποσταθμού (Υ/Σ) GIS 150/20 kV στη Σκιάθο, υπέβαλαν προσφορές οι εταιρείες ABB, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ-GE, TOMI-HYOSUNG και NARI-ELECTROMEC. Ανάδοχος του έργου ανακηρύχθηκε η ABB με σύμβαση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.
  3. Η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία Ελληνικά Καλώδια για το έργο «Μαντούδι-Σκιάθος», ύψους 42,8 εκατ. ευρώ, αφορά στη μελέτη, προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιου καλωδίου μήκους 30 χλμ μεταξύ Σκιάθου και Εύβοιας, με μέγιστο βάθος πόντισης 400 μέτρων. Το δεύτερο σκέλος του έργου περιλαμβάνει την κατασκευή νέου Υποσταθμού GIS 150/20 kV στη Σκιάθο, για το οποίο έχει ανακηρυχθεί ανάδοχος η ABB με σύμβαση ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.
error: Content is protected !!