Συνεχίζει την προσφορά του στην Εκκλησία το Ίδρυμα Δεληγεώργη στον Βόλο

108835773 905739626610266 4149574233870610853 n

Τη δέσμευσή του να συνεχίσει την προσφορά προς την Εκκλησία ανακοίνωσε προς τον Αρχιμανδρίτη Π. Επιφάνειο Οικονόμου, προϊστάμενο του γραφείου τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Δεληγεώργη», Νικόλας Δεληγεώργης.

KEN 728X100

Ο κ. Δεληγεώργης τόνισε:

«Το Ίδρυμα, εδώ και μια 20ετία επιτελεί πολύπλευρο έργο στο Βόλο και στη Μαγνησία στους κοινωνικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς τομείς. Συνεργαζόμενο με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, τους Δήμους Βόλου και Βελεστίνου, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλους φορείς, θα γίνει αναφορά στο έργο που συντελέστηκε το 2019, σε συνεργασία με τη Μητρόπολη.

Εις τον κοινωνικό τομέα, εγκαινιάστηκαν τα Πνευματικά Κέντρα της Ευαγγελίστριας, Αγίας Άννας και Αγίας Αικατερίνης. Είναι προς έναρξη τα Πνευματικά Κέντρα του Αγίου Κωνσταντίνου Βελεστίνου, της Μεταμορφώσεως. Παρουσιάστηκε και δωρίθηκε στα παιδιά των Κατηχητικών το βιβλίο του Νικόλαου Δεληγεώργη για ζωόφιλους, στα παιδιά των ενοριών του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Αθανασίου Άλλης Μεριάς, της Αγίας Κυριακής. Στους προαύλιους χώρους των Ναών, κάθε Κυριακή εκ περιτροπής παρατίθενται γεύματα εις το κοινό, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.

Εις τον επιστημονικό τομέα, παρουσιάσαμε και δωρίσαμε το βιβλίο του κ. Κωνσταντίνου Σουλιώτη, στις εκδηλώσεις στην αίθουσα Τριών Ιεραρχών και στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, σε συνεργασία με την Ένωση Χριστιανών Επιστημόνων και τη Χριστιανική Ένωση Νεανίδων.

Όλες αυτές οι εκδηλώσεις εστέφθησαν με μεγάλη επιτυχία, καθώς ομίλησαν για το βιβλίο επιφανείς λόγιοι Θεολόγοι, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Το 2020, το Ίδρυμα επιφυλάσσεται να συνεχίσει το κοινωνικό επιστημονικό και πολιτιστικό έργο, εάν το επιτρέψουν οι συνθήκες υγείας.»

error: Content is protected !!